Колкото и да не ни допада студът навън, има начин да ни е уютно и да се стоплим в студените дни с вкусна супа. Освен това, тя е много лесна за приготвяне и можем да я хапваме по всяко време. Ето и как да си приготвите у дома.
Необходими продукти:
• 3 с.л. обезсолено масло
• 1 глава лук, нарязан на ситно
• 2 скилидки накълцан чесън
• 1/4 чаша универсално брашно
• 3 чаши пилешки бульон
• 1 чаша пълномаслено мляко
• 1 чаша сметана
• 1/4 ч.л. бял пипер
• 1/4 ч.л. черен пипер
• 1/4 ч.л. смляно индийско орехче
• 1/4 ч.л. смляна куркума
• 4 чаши цветчета броколи (около 1 голяма глава)
• 1/2 чаша настъргани моркови
• 230 гр. настърган чедър (около 2 чаши)
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в голяма тенджера на средна температура. Добавете лук и чесън в тиган и запържете, докато пуснат аромат и станат леко полупрозрачни, но не кафяви или около 3-4 минути. Разбъркайте брашното, за да се образува паста и гответе 1 минута, като бъркате постоянно.
Разбийте пилешкия бульон, млякото, сметаната, белия пипер, черния пипер, смляното индийско орехче и куркумата. Варете на слаб огън за 15 минути или докато сместа леко се сгъсти.
Разбъркайте броколите, морковите и сиренето и сложете капак на тигана. Варете за 5-6 минути или докато броколите омекнат. Добавете сол на вкус. Сервирайте веднага.
Вкусно и полезно!