Време е да направим равносметка, след цялото това време, в което наблюдавахме щастливи двойки, най-добри приятели, партньори в престъпления и какво ли още не, които живеят заедно под един покрив, докато ние се чудихме какво, по дяволите, сме направили, за да заслужим да живеем сами. Всички знаем колко по-лесно е да преживееш есенния блус, раздялата, тежките дни на работа и каквито и да е други предизвикателства, които животът ти поднася, когато имаш свободно рамо, на което да поплачеш. Това го знаем, нали?

Така че, когато някой зададе въпроса: „Кое е предимството, което е силно подценявано, на това да живееш сам?“ някои от самотниците с профил в Интернет, видяха това като идеален момент да отбележат колко е хубаво всъщност. Отговорите им показват радостта от обикновени неща, като това никога да не се налага да чакаш за баня или да имаш пълен контрол върху топлината и дистанционното на климатика.

В класацията, която сме подготвили, можете да прочетете кои са някои от предимствата на живота, когато не ти се налага да делиш един покрив с когото и да е.

1. Всеки един елемент в къщата ти е точно там, където си го оставила последния път, когато си го използвала.

2. Ако живееш сред бъркотия, това си е твоята собствена бъркотия. Не е необходимо да чистиш след някого другиго и не трябва да караш някой друг да чисти. Ако решиш, можеш да оставиш всичките си чинии в мивката, които могат да престоят там дори за седмица. И това няма да е проблем за никого.

3. Тихо е.

4. Не се налага да се занимаваш с хората и техните проблеми.

5. Ако си интроверт, когато се прибереш, ще искаш да бъдеш сама, тъй като социалните ситуации те изтощават и не би искала да отговаряш на въпроса на съквартирантите си „Как мина денят ти?“ за милионен път.

6. Никога не се налага да чакаш за банята.

7. Имаш пълен контрол върху топлината и дистанционното на климатика. Това е силно подценявано. Но така можеш да контролираш разходите и/или комфорта си.

8. Ако искаш, можеш да ядеш гофрети със сладко от боровинки за закуска, обяд и вечеря, и никой няма да те съди.

9. Когато се прибереш у дома, тази храна, за която си мислила през целия ден, ще бъде там.

10. Можеш да се разхождаш по бельо (или без дрехи) и да отидеш до банята на отворена врата.

11. Можеш да подремнеш за няколко минутки на дивана и да имаш спокойствието и тишината за това.

12. Да спазваш диета е 400 пъти по-лесно. Когато решиш да спазваш хранителен режим, няма да си купуваш нездравословна храна и няма да живееш с някой, който купува друг тип храна и те изкушава да си похапнеш от нея.

13. Можеш да правиш каквото искаш, без първо да се съобразяваш с някой друг.

14. Можеш да говориш на глас със себе си и няма да има никого наоколо, за да мисли, че това е странно.

15. Когато живееш сама и почистиш жилището си, то ще остане чисто.

16. Не е нужно да обикаляш на пръсти из къщата, притеснена, че ще събудиш съквартирантите или членовете на семейството си.

17. Не е нужно да отговаряш за нечии чужди нужди. Когато живееш сама, можеш да разпределяш бюджета си много по-лесно. Освен това можеш да поканиш някого от приятелите си, когато пожелаеш и заедно можете да правите каквото си поискате, когато пожелаете. А ако имаш стресираща работа, нищо не е по-добро от това да се прибереш в хубава и тиха къща и просто да се отпуснеш, за да се възстановиш от напрегнат работен ден.

18. Да не се прибираш вкъщи, където да те очакват чужди мръсни чинии в мивката.

19. Знаеш точно в какво състояние ще бъде твоят дом, когато се върнеш в него.

20. Учене на житейски умения. Плащане на сметките, почистване, управление на времето и т.н. В крайна сметка просто научаваш това въз основа на опита си.

21. Всяка секунда е твоя. Не правиш нещо, което някой друг иска.

22. Не е нужно учтиво да казваш на някого, че ще излизаш и ще се прибереш късно.