Независимо дали 2022 е била хаотична година за вас, или не, всеки иска през следващата година да има повече благоденствие в живота си. Луната преминава в предприемчивия Козирог, като по този начин ни насърчава да приключим списъците си със задачи в последната минута и да покажем най-доброто от себе си за предстоящата 2023 г. 

В началото на всеки месечен лунен цикъл е новолунието. То е предвестник на новото начало. Но тъй като декемврийското новолуние е в козирог, този път става въпрос главно за довеждане на вече започнатите задачи до край. Този земен знак означава бизнес. Всички зодиакални знаци могат да очакват висока оценка за усиления си труд през годината.

Новолунието пристига на колелата на ретроградния Меркурий на 29 декември, наводнявайки ни с неуспехи и сладка носталгия. Но все не достатъчно сладка, за да изпратите съобщение на бившия си. Това време е чудесно за преживяване на катарзис и освобождаване от всичко старо.

Телец 

Телците ще се сдобият със съвсем нова перспектива в живота, което ще ги накара да пътуват повече. Може дори да променят работните си навици или да сменят работното си място. Телци сега е времето, в което да седнете и да запишете всичките си планове и мечти за новата година.

Дева 

Деви, вашият приятел Земята ви кара да преосмилите вижданията си за нещата. Ако нямате значим проект на дневен ред, то сега е моментът да се захванете с такъв. Радвайте се повече на обикновените неща. Не преследвайте перфекционизма за сметка на щастието. През новата година дори може да възродите стар проект или хоби.

Скорпион

Сега за вас е времето да направите една крачка назад, да погледнете на нещата от друг ъгъл. Преосмислете всичко и започнете да гледате по друг начин на живота. Гледайте през малко по-логична гледна точка, а не през емоционална такава.

Риби 

За рибите тази нова луна е изключително благодатна. Не е изключено да създадете нови познанства и приятелства. Научете се обаче да не влагате толкова много емоции във всичко.