След повече от 6 седмици в съда, делото Джони Деп срещу Амбър Хърд стигна до своя край! 

Съдебно жури установи, че и Амбър Хърд, и Джони Деп са отговорни за клевета в съдебните им дела един срещу друг. Журито присъди значително повече обезщетения на Деп и законна победа за актьора.

Деп съди бившата си съпруга, за клевета във връзка с публикация от 2018 г., която тя написа за The Washington Post, в която тя описа себе си като „публична фигура, подложена на домашно насилие“. Въпреки че Деп не е посочен в статията, той твърди, че това му коства доходоносни актьорски роли. Хърд заведе контраиск срещу бившия си съпруг за клевета заради изявленията на адвоката на Деп относно твърденията й за злоупотреба.

Журито установи, че Хърд оклевети Деп в три отделни изявления в статията на The Washington Post и че Деп оклевети Хърд с едно изявление, направено от неговия адвокат.

Журито присъди на Деп 10 милиона долара обезщетение и 5 милиона долара за наказателни щети. Журито присъди на Хърд 2 милиона долара за обезщетение и без обезщетение за наказателни щети.

Деп поиска 50 милиона долара обезщетение, а Хърд поиска 100 милиона долара. Наказателните обезщетения в щата Вирджиния са ограничени до 350 000 долара, така че съдията намали присъдата за наказателни щети до тази сума.

След като делото приключи, Джони Деп публикува изявление до феновете си в профила си в Инстаграм: 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

 

„Преди шест години моят живот, животът на децата ми, животът на най-близките ми хора, както и животът на хората, които много, много години ме подкрепяха и вярваха в мен, бяха завинаги променени“, пише той. в изявлението, публикувано в Instagram, добавяйки: „Всичко това се случи само за миг“.

„През медиите ми бяха повдигнати фалшиви, много сериозни и криминални обвинения“, добави той и допълни „шест години по-късно журито ми върна живота. Наистина съм смирен.”