Актьорът Джони Деп застана пред съда във Феърфакс, Вирджиния по делото му за клевета срещу бившата му съпруга Амбър Хърд на стойност 50 милиона долара.

В приблизително тричасовите показания, които той даде, номинираната за Оскар звезда говори подробно за твърденията на бившата си съпруга за домашно насилие, злоупотребата със забранени вещества и връзката им. 

"Моята цел е истината и нищо друго!", каза Деп в началото на изслушването си. 

"Никога не съм удрял г-жа Хърд по описвания от нея начин, нито пък съм удрял която и да е друга жена през живота си", свидетелства той и добави, че нейните обвинения са "зомбирали киноиндустрията" и всички са й повярвали.

Той също така описа бурната връзка на родителите си и преживяното от него, братята и сестрите му словесното и физическо насилие. Актьорът призна, че първият му досег със забранените вещества е бил, когато е бил на крехката възраст от около 11 години, но всичко това се е случило, "за да избяга от хаотичната природа на това, което преживяхме“.

Деп твърди, че статията на Хърд е довела до финансови загуби за него, включително и отпадането му от бъдещите продължения на "Карибски пирати".
"Един ден ти си Пепеляшка, така да се каже, а след това се превръщаш в Квазимодо", описва самият Деп за начина, по който се преобръща кариерата му. "Нито аз, нито децата ми, нито хората, които вярваха в мен през всичките тези години заслужаваха всичко това."

Деп и Амбър се срещат на снимачната площадка на "Дневникът на едно пианде" през 2009 г., женят се през 2015 г. и след това започват дълга раздяла, в която и двамата са обвинени в лошо поведение. 

В показанията си Деп говори за началото на връзката си с Хърд, казвайки „ тя беше твърде добра, за да е истина“. „Тя беше внимателна, любяща, умна, мила, забавна, разбираща. Имахме много общи неща“, каза той. Деп каза, че Хърд е била "прекрасна" за около година, година и половина.

Двойката уреди развода си през август 2016 г., публикувайки съвместно изявление, което отчасти гласи: „Нашата връзка беше страстна и на моменти нестабилна, но винаги обвързана от любов“. 

Хърд публикува пост в социалните мрежи преди текущия процес за клевета като написа: „Никога не назовах името му, по-скоро написах за цената, която жените плащат, за да говорят срещу мъжете с власт. Продължавам да плащам тази цена, но надявам се, когато този случай приключи, мога да продължа напред, както и Джони. Винаги съм изпитвала любов към Джони и ме боли, че трябва да изживеем отново живота ни, но този път пред всички хора.“, написа тя. „В този момент осъзнавам непрекъснатата подкрепа, която имах късмета да получавам през тези години и през следващите седмици ще разчитам на нея повече от всякога.“