Спазването на тези правила не ви гарантира вечна младост, но със сигурност ще забави процеса на стареене.

 

1. Яжте много плодове и зеленчуци

Правилното хранене е в основата на всичко. Това обаче не означава, че трябва да живеете в лишения – просто ограничете вредните храни за сметка на плодовете и зеленчуците.

2. Пазете се от слънцето и от стреса

Слънцето е основен враг на красотата. 90% от бръчките се появяват под въздействието на UVA и UVB лъчите. Излагането на слънце без предпазни кремове ускорява стареенето на кожата, причинява пигментни петна, лунички, лишеи. Стресът също не е за подценяване.

3. Кажете “не” на цигарите и на алкохола

Колкото и банално да ви звучи, тютюнопушенето и красивата кожа са две несъвместими понятия. Цигареният дим съдържа 4000 вредни вещества, които ускоряват процеса на стареене. Кожата става суха, появяват се бръчки и петна, а окосмяването по лицето се засилва. Злоупотребата с алкохол също води до зачервяване на кожата и поява на петна.

4. Увеличете физическата активност

Физическа активност повишава мускулния тонус, което пък забавя стареенето на кожата.

5. Правете по-често секс

Една от тайните за добрия външен вид е в редовния секс. Научно доказано е, че хората, които се забавляват под завивките поне три пъти седмично, изглеждат с до 10 години по-млади от връстниците си.

6. Поддържайте здравословно тегло

Не е нужно да ви убеждаваме за вредите от затлъстяването, нали?

7. Омъжете са за подходящия човек

Жената е красива, когато е щастлива! Щастието пък зависи от мъжа, който е избрала за свой спътник в живота. Нали знаете – жената винаги лети, но дали ще е на крила или на метла, зависи от мъжа :)

8. Бъдете оптимисти и се смейте често

Винаги виждайте чашата наполовина пълна. Старайте се да не обръщате внимание на дребните детайли и приемайте нещата винаги от към положителната им страна. Винаги има повод за усмивка.

9. Поддържайте активен мозъка си

Четене на книги, изучаване на чужди езици и въобще извършването на интелектуална дейност пречат на мозъка да остарее.

10. Поддържайте социални контакти

Социалните контакти поддържат мозъка активен, внасят разнообразие в живота и помагат да се чувствате по-млада.