Навярно много от вас са чували за теорията на поколенията, според която всички хора по света са разделени на групи, в зависимост от датата си на раждане. Тази теория е подобна на учението за призванието.

Според нея, всички ние се делим на деца индиго, кристални деца и деца на дъгата. Искате ли да разберете към коя група принадлежите вие или вашите деца? Ще ви разкрием в следващите редове:

Децата индиго:

- родени са в периода 1960-1990 година;                                                            

-по природа не се покоряват на общественото мнение;

- презират системата;

- сами са;

- податливи са на зависимости;                                                                              

- упорити са.

Те са непокорни, доста трудно се адаптират към конфликтни ситуации у дома, на работното място и в училище. Те са войни по дух, вътрешно желаят да вървят срещу прогнилата система и това може да се види в музиката, която харесват; начина на живот, който са водили в младостта си; по филмите, които гледат, по книгите, които четат. Често тяхното изкуство придобива нереални (психоделически) форми. Именно те са измислили интернет, изобретили са различните технически джаджи и са направили всички онези неща, които промениха света.

Призвание на поколението: Да унищожат това, което не работи и да проправят пътя към един по-добър свят.

Децата кристали:

- родени са в периода 1980-2000 година;

- силни и искрени;

- притежават развито въображение и творчески способности;

- склонни са към изучаването на мистицизъм и свръхестественото;

- с лек характер.

Децата кристали принадлежат към така нареченото поколение X – те имат много сходни черти. Това са хора с много чувствителна интуиция, която привлича всичко мистично и свръхестествено. Те лесно познават настроенията на другите хора и са дълбоко съпричастни с другите. Имат много лек характер, но в същото време у тях се съчетават противоречиви чувства. Понякога тези скрити конфликти тласкат хората кристали по хлъзгавия път на наркотиците и алкохола. У тях често се появяват пристъпи на тревожност и паника.

Тези хора са родени в сложно, преломно време, когато обществото направи огромен скок към новите технологии. В детството си не са имали джаджи и интернет – всичко това идва по-късно, когато те стават възрастни. И тези промени просто няма как да не засегнат техния вътрешен свят. Но те са твърди и силни – както подобава на истински кристали. По природа са надарени със способността да виждат света с ясен поглед. Именно с тази чистота на сърцето, с тенденция да търсят идеала и силата се обясняват техните стремления към персонажи супергерои и свръхчовеци.

Призвание на поколението: Да създават, да развиват и изграждат. Те са призвани да създават новото и да подобряват старото.

Децата на дъгата:

- родени са през 21 век;

- позитивни, весели и забавни;                                                                                  

- отлично се справят с джаджите;

- предани, но едва сдържат чувствата си;

- обичат животните, природата и са склонни към вегетарианство;

- високо ценят свободата.

Децата на дъгата са най-ново поколение. Поколението Z. Хората, родени през новото хилядолетие. Те са изключително съвременни и технологично грамотни, защото растат в света на информацията. За достъп до всяка информация за тях е достатъчно да натиснат няколко клавиша.

Тези деца са щастливи и жизнерадостни като глътка свеж въздух. Те са генератори на забавление и радост. Тези хора могат лесно да проникват в същността на нещата, които са изобретени от предишното поколение. Повечето от тези деца ценят свободата, обичат да пътуват и се стремят да не приличат на техните по-възрастни братя, сестри и родители.

Призвание на поколението: Да дават живот, да обогатяват това, което вече е създадено, да развиват своя човешки потенциал и да живеят в хармония с природата.

Всички тези три архетипа трябва да съжителстват заедно, така че човечеството да може да живее и да се развива по-нататък. Принадлежността към определена група – не е присъда и не е карма. Това е възможно най-добрият начин да реализират своя потенциал, като развиват своите достойнства и да сведат до нула недостатъците.