Оказва се, че астрологията отдавна и то ефективно помага на хората да се отърват от наднорменото тегло. Дори има специално направление – астро диетология, чиито специалисти ще ни помогнат да разберем от какви храни трябва да се отърве Телецът и колко чаши кафе на ден са разрешени за Рибите.

Няма универсална рецепти за всички, диетата според хороскопа се съставя индивидуално за всеки човек – отчита синтеза на елементите в наталната карта на човек, както и въздействието на силните и слабите планети.

Общи препоръки за астро диетата:

• не се препоръчва да я започнете в първите дни на растящата луна

• делата трябва да се завършват на намаляваща луна, това е времето, когато трябва да се освободите от излишната вода в организма

• когато Луната е в знаците Дева или Козирог, ще ви е най-лесно да спазвате строга диета

Но не забравяйте, че в допълнение към астро прогнозата, преди да започнете строга диета, трябва да се консултирате с общопрактикуващ лекар.

Овен

Изберете ястия с най-малко червено месо. За вас такова месо е тежка храна, която забавя активния метаболизъм. Обърнете внимание на рибата. Заменете черния и зеления чай с плодови чайове.

Телец

Трябва да избягвате консумацията на твърде много сладкиши. Вместо това заложете на по-големи количества плодове и зеленчуци. Полезните за вас са онези напитки, които съдържат малини и боровинки. Особено полезен е чаят от лайка.

Близнаци

Изберете храни с високо съдържание на калий и витамин В (картофи, смокини). Не злоупотребявайте с кафе, сладкиши и други тестени изделия. Добавете към диетата си всички видове зърнени култури и кисело-млечни продукти (задължително сирене).

Рак

Сменете хранителния режим. Трябва да увеличите броя на храненията, но да намалите порциите. Добавете към диетата пилешко, пуешко, зърнени храни, млечни продукти. Пийте повече обикновена минерална вода.

Лъв

Трябва да избягвате тежки мазни храни и алкохол. Не забравяйте да добавите повече протеини към диетата (яйца, варено пиле). Според характеристиките на зодия Лъв ще бъдат полезни тиквички, сушени плодове, патладжан, смокини. Яжте храната спокойно, без да бързате.

Деви

Основният проблем за представителите на тази зодия е нередовното хранене. Деви, струва си да се борите активно и да коригирате навиците. Не забравяйте да добавите към диетата зеленчуци на скара, паста ( с минимално количество сосове), месо на пара. Зърненият хляб също ще бъде полезен.

Везни

Струва си да ядете по-малко солена храна – тя забавя метаболитните процеси в тялото. Необходими са храни, съдържащи витамини А, Е, С. Яжте повече твърди зеленчуци като зеле, моркови, аспержи. От плодовете – грозде, портокали, ябълки. Алкохолът трябва да бъде напълно изключен от менюто ви.

Скорпион

Прегледайте диетата си. Увеличете количеството зеленчуци (моркови, цвекло, тиква, репички) и протеинови храни. Подходящи продукти за вас са: месо, птици, риба, морски дарове. За гарнитура изберете ориз, броколи. Опитайте да добавите минерална сол към вашата диета.

Стрелец

Добавете към диетата си фурми, праскови, кайсии. Когато избирате салати, следете за дресинга, той трябва да е зехтин с лимонов сок. Струва си да добавите магданоз, копър, кориандър или мента към салатите. Пийте повече натурална минерална вода, която съдържа калий.

Козирог

Не се колебайте да добавяте различни подправки към храната си (кимион, анасон, градински чай). Те ще допринесат за отличното храносмилане. Яхнии, зеленчуци, пълнозърнест хляб и млечни продукти ще бъдат отлични ястия в диетата. Избягвайте пържени картофи и консерви.

Водолей

Задължително намалете количеството сладки храни и тестените продукти. Най-полезна за вас ще бъде балансирана диета с високо съдържание на плодове. Особено необходимо ще бъде да включите в нея нар. Овесената каша от елда ще добави сила и енергия.

Риби

Избягвайте червените меса и пържените храни. Изберете зеленчуци на скара или ястия на пара. Добавете повече плодове към вашата диета (особено череши и вишни). Следвайте диета, като ограничите леките закуски между основните хранения за деня. Не пийте кафе в големи количества, достатъчна е една чаша на ден. Откажете се от сладките и газираните напитки.