Димитър Калбуров е кавалерът на Dama.bg. Неговите текстове винаги внасят "раздвижване" в екипа ни, а вярваме, че и в главите на нашите читателки, тъй като са прочетени общо над 1 милион пъти! Митко е една от звездите в популярния формат "Пощенска кутия за приказки", в който всеки може да изпрати свой непуликуван текст. Негов двигател и инициатор е Гери Турийска, която успя да канализира една неподозирана енергия и култура в публиката. Кутията, както е известна инициативата сред почитателите й, превърна литературата в България в достъпно забавление за всички. Местата в клубовете, в които се провеждат четенията буквално свършват като топъл хляб, а гъделичкането на ума е гарантирано.

Димитър Калбуров е готов с първата си книга, която носи безсрамното заглавие "Мамка му". Тя ще бъде представена този понеделник в рамките на "Пощенска кутия за приказки". За нея, жените и живота ... предава директно Димитър Калбуров:

Димитър Калбуров е ... 

Loading… Май до известна степен и аз чакам да ми бъде разкрит отговорът на този въпрос.

Кога разбра, че можеш да пишеш?

Мисля, че голяма роля изигра dama.bg, тъй като преди това публикувах всичко само във Фейсбук профила си. Едно е да пишеш само за приятелите си, съвсем друго е да имаш поле за изява в сайт.

Как се запали по “Пощенска кутия за приказки” и защо реши сам да четеш текстовете си?

Стана случайно, колкото и да не вярвам в тези неща. Няколко пъти писах за формата, но текстовете ми не стигаха до сцената. После взеха, че ме прочетоха, хареса ми и след това нямаше отърване от мен. Колкото до решението да си ги чета сам, мисля, че някой ми пося идеята още, когато започнах да участвам като автор, а в даден момент тя просто узря до толкова, че да се престраша сам.

Първата ти книга носи името “Мамка му”, разкажи ни малко повече за нея:

Казано накратко, става въпрос за един упорит неудачник, на който не му върви в нищо, но най-вече в любовта. Все пак несполуките не го отказват и той продължава да се забърква в прогресиращо по-идиотски ситуации.

Според теб за каква публика е подходяща книгата, мога ли например да я подаря на гаджето си?

Книгата е подходяща за по-широкоскроени хора, тъй като има... да кажем няколко неприлични неща в нея.

Колко от нещата в книгата са били четени на сцената?

Някои са били четени, но като самостоятелни разкази, а в книгата всичко е свързано и реално не е сборник с разказите, а роман. Има и доста неща, които никой не е слушал или чел.

Колко от случките в твоите разкази си преживял сам, твоят герой е голям неудачник в любовта, при теб как стоят нещата?

Повечето случки са измислени и много малко неща са вдъхновени от мои преживявания. При мен нещата стоят така – Seen-овете, които са за фон на корицата на книгата са кратка автобиография на любовния ми живот.

Изчервяват ли се понякога хората от публиката и как се справяш с почитателките?

Честно казано, не знам. Прожекторите на сцената са много силни и когато се качиш, е почти невъзможно да виждаш публиката. Колкото до почитателките – винаги е приятно, когато някой отдели време, за да ти пише, че му е харесало нещо.

Кога пишеш обикновено?

Предимно много късно вечер. В един-два-три през нощта.

Най-четеният твой текст в Dama.bg носи заглавието “Наръчник за свирки”, по твои наблюдения от какви други наръчници имат нужда дамите, къде най-често грешат в отношенията си с мъжете?

Наръчник – как да не прекаляваме с мисленето. Трябва повече да се изживяват моментите и по-малко да се анализират.

Колко често мисли за секс един мъж?

Доколкото съм чувал – средно на всяка минута.

А ти?

На 58 секунди.

Освен твоята по-пиперлива страна познаваме и една друга – доста по-лирична и романтична. Любимите ни твои текстове в този смисъл са "Сън", "Няма значение", "Не ставай мъжкар, сине" и "Позакъсняло писмо“ как съвместяваш тези две същности и можем ли да заключим, че зад скандалния ти език всъщност се крие нещо друго?

И двете страни си ги има, като общо взето се редуват, за да има баланс и да не е скучно.

 

Блиц въпроси:

Зодия: Рак

Три неща, които не знаем за теб: Че този въпрос ме затрудни. Че батерията на телефона ми е за смяна. Че в момента съм гладен.

Довърши изречението: Животът е твърде кратък, за да... губиш време с неща, които не ти харесват и не те приближават до нещо, което ти харесва.

В момента четеш: Тайният език на общуването от Кевин Хоган

Предпочиташ кучета или котки: Най-много предпочитам малки котета.

Отвори книгата, която е най-близо до теб, отвори на страница 34 и ни прочети първото изречение: „тези очи... тя е кръвта на древна Валирия.“ „Игра на тронове“

Хартиена или електронна книга: Хартиена

Почиваш си като: Играя видеоигри

Любим цитат: „Човек, който е груб с келнера, но мил с вас, не е добър човек.“

Трима любими автори: Александър Дюма, Дейл Карнеги, Стивън Кинг

Любима вещ: Плейстейшъна

Любима храна: Пица

Любима жена: Следващият въпрос, моля :)

Любимо място: Sofia Live Club

Книгата "Мамка му" може да бъде закупена от Sofia Live Club (29. 02. 2016 г. от 19 часа) по време на представянето й или онлайн от тук. Имаме и една допълнителна изненада за всички вас, към всяка книга ще получите книгоразделител-подарък на Dama.bg и Vsichkioferti.bg. Чудесно, нали?