От 27.06. до 08.07. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще бъде директна в знака Лъв. Това е най-гордият и търсещ признание знак от зодиака.

Периодът е идеален за водене на съдебни дела, явяване на изпити, подписване на договори, покупко-продажба на имоти, стартиране на дейност или връзка.

Ще изпитваме стремеж да разгърнем потенциала си и да се занимаваме с проекти и хора, които харесваме. Към всяко нещо, с което се захващаме ще прибавяме нотка индивидуалност и изключителност. Ще сме забележителни и открояващи се, ще заявяваме позициите си гръмко и без заобикалки и ще се борим за нещата, които искаме.

Някои от нас ще се спуснат да практикуват хобито си или любим техен спорт, докато други ще обърнат сериозно внимание на децата и семействата си.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Меркурий в Лъв на огнените знаци Стрелец, Лъв и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще успеят да напреднат, както с личните, така и с професионалните си дела през периода.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион ще задълбочат партньорските си взаимоотношения предприемайки следваща стъпка в развитието на връзката им.

Земните знаци Козирог, Телец и Дева ще успеят да прекарат време с най-близките до тях хора и ще ги подкрепят в труден за тях момент.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци е възможно да сключват договори и сделки с цел печалба или да си закупят скъпи и ценни неща.