Бракът е крайната връзка между двама души, които дават обет да прекарат остатъка от живота си заедно. Но когато става въпрос за избор между прекарване на време с най-добрите си приятели или със съпруга си, борбата е реална.

Искате да ви накараме да се почувствате по-добре. Така че не се безпокойте, ако наистина искате да излизате с приятелките си, вместо да се гушнете със съпруга си. Не сте сами и ето някои скорошни изследвания, които ще изяснят нещата.

Според проучване, проведено от Champneys Health Spa, Великобритания, 50% от 1517 жени, които са били попитани, са избрали най-добрите си приятелки, за да се забавляват и да обсъждат проблемите си, вместо със съпрузите си. Според това проучване дамите казват, че никой не може да ги „разбере” по-добре от най-добрата им приятелка. Ако имате приятелство като на Кристина и Мередит от „Анатомията на Грей“ в живота си, вероятно ще се съгласите. С най-добрата си приятелка можете да говорите за всичко без да ви осъжда и сте способни да се поставите на мястото на другия всеки път. Плюс това, има неща, които жените не могат да споделят със съпрузите си и наистина са загрижени за тях и тези, които идват на първо място са момичетата.

Когато си мислите за човека, с когото пазарувате или ходите на йога, приятелките ви са на първо място. Споделянето на същите интереси е друга важна причина, поради която жените предпочитат да прекарват времето си с най-добрите си приятелки пред това със съпрузите си. Многото техни си шеги и филмови референции, разговорите с много информация, от която се притесняваме, срамните преживявания и истинските неподправени разговори са в основата на приятелството на момичетата. Дамите са признали, че никъде другаде не могат да бъдат себе си повече, отколкото в компанията на най-добрата си приятелка.

Както известната песен на Сийл "Crazy" твърди: "Никога няма да оцелеем, ако не получим малко лудост." И никой не е по-добър да бъде забавен с нас, отколкото нашите най-добри приятелки. Жените от проучването признават, че им липсва да са „диви“ с приятелките си и че наистина го предпочитат пред това да останат у дома със съпрузите си. Забавен факт е, всички признават, че излизането с приятелките им повишава увереността им и ги кара да се чувстват бляскави и привлекателни. Нещо, което не се случва, когато са навън със съпруга си.

Но най-важната част от всичко е, че голям брой жени наистина вярват, че мнението и съветите на най-добрата им приятелка имат значение повече от тези на някой друг. Те сляпо им се доверяват и търсят тяхната помощ. Точно както и когато Тузаря напусна Кари в църквата, момичетата бяха до нея. Приятелките биха направили всичко за вас и винаги са там за добро или за лошо, за да ви подкрепят, когато никой друг не го прави.

Би било наистина интересно, ако зададем на мъжете същия въпрос - дали предпочитат да прекарват времето си с приятелите си, вместо със съпругите си, не мислите ли?