Ако напоследък сте боледували или се чувствате отпаднали и без енергия, днес сме подготвили рецепта точно за вас.

Детокс с краставици и вода! Смесени в една живителна напитка. Ако идеята за вода с краставици ви звучи малко странна, ще ви успокоим, че всъщност коктейлът е много приятен на вкус и изключително полезен.

Както всички знаем, трябва да пием много вода (поне 8 чаши на ден!), но много от нас не харесват безвкусната вода, затова тази рецепта е точно за тях. Освен че напитката е много приятна и освежаваща, тя подпомага имунната система, подобрява храносмилането и пречиства тялото ни от токсини.

А защо краставица? Краставицата е богата на витамин А, витамин С и фолиева киселина. Тя има противовъзпалително действие, помага на кожата ни да засияе, предпазва ни от камъни в бъбреците, бори се със запека и регулира кръвното налягане.

След всичко казано дотук, няма причина да се замисляте и да не пробвате тази рецепта.

Съставки:

  • 8 чаши вода (или около 2 литра)
  • 1 краставица, нарязана на лентички или кръгчета
  • 1 лимон, нарязан
  • 10 листенца свежа мента

Смесете всички съставки в добре затворен съд и ги оставете да престоят за през нощта в хладилника. Можете да използвате и две по-малки стъклени шишета, ако ви е по-удобно.

Пийте два литра на ден от тази напитка и много скоро ще забележите положителния ефект върху тялото ви. Ако не можете да изпиете цялото количество за един ден, ви предупреждаваме, че не е хубаво напитката да престоява по-дълго от 48 часа.

Не е задължително да изяждате краставицата и лимона.

Наздраве и приятен детокс!