Когато Алисън Кими казва на децата си, че е време да тръгват от басейна и да се прибират, дъщеря ѝ се разстроила много и казала на брат си: „мама е дебела“. Тогава Кими решила, че ще предаде на децата си безценен урок.
Когато се прибрали у дома, тя помолила децата да седнат и да си поговорят.

 

„Истината е, че аз не съм дебела“, казала тя. „Никой не Е дебел. Това е нещо, което можеш да БЪДЕШ. Но аз ИМАМ мазнини. Всички имаме мазнини. Те защитават мускулите ни и костите ни. Тя осигуряват енергия на тялото ни.“
Кими е казала на децата си, че мазнините не са нещо лошо: „мазнините не са лоша дума в семейството ни.“

И макар Кими да не може да контролира какво се случва навън и какво чуват децата ѝ в училище, тя е решена, че у дома думата „дебел“ не бива да бъде обидна.

 

„Наше задължение е да бъдем гласът, в който децата ни се вслушват най-много“, казва Кими, когато споделя историята си в Инстаграм.

 

„Днес дъщеря ми ме нарече дебела. Беше разстроена, че трябва да си тръгваме от басейна и каза на брат си, че мама е дебела. Казах ѝ, че исках да поговорим.

Аз: Какво каза за мен?
Тя: Казах, че си дебела, мамо, извинявай.
Аз: Хайде да поговорим за това. Истината е, че аз не съм дебела. Никой не Е дебел. Това е нещо, което можеш да БЪДЕШ. Но аз ИМАМ мазнини. Всички имаме мазнини. Те защитават мускулите ни и костите ни. Тя осигуряват енергия на тялото ни. Ти имаш ли мазнини?
Тя: Да, имам на корема.
Аз: Да, аз имам, а също и брат ти!
Брат ѝ: Аз нямам мазнини, аз съм най-слабият. Аз имам само мускули.
Аз: Всъщност всеки, всеки един човек на света има мазнини. Но всеки има различен обем.
Брат ѝ: О да, аз имам мазнини, които защитават мускулите ми. Но ти имаш повече от мен.
Аз: Да, това е вярно. Някои хора имат много, а други – не. Но това не означава, че този човек е по-добър от другия, разбирате ли?
Двамата: Да, мамо.
Аз: Можете ли да повторите това, което казах?
Двамата: Да, не трябва да казвам, че някой е дебел, защото не можеш да бъдеш дебел, а просто имаш мазнини.
Аз: Точно така.
Двамата: Можем ли да се върнем при басейна?
Аз: Не...

„Често изникват въпроси, на които трябва да реша как да отговоря. „Дебел“ не е лоша дума в нашето семейство. Аз не трябва да я използвам в обиден контекст, защото ще няма да им дам добър пример. И тъй като за нас тази дума не се възприема като обидна, предполагам, че тя я е чула навън. Децата ни обръщат внимание на всички и навсякъде. Ето защо се опитвам да бъда гласът, който децата ми чувам най-много и най-често.

Пратете ми прегръдка, ако сте съгласни!

Али“