В днешно време много деца преминават през определени периоди в определенянето и разбирането на своя пол чрез начина, по който се обличат и играчките, с които играят, както и чрез ролеви игри. Психолозите казват, че това може да не е фаза и те да продължат да го правят, докато остареят. Специалистите са единодушни в мнението, че родителите трябва да бъдат отворени към тази тема и ако детето има въпроси относно полова си идентичност, е важно е да поговорят с него.

И все пак много хора имат резерви към прекалената либералност по отношение на пола, името и идентичността на едно дете. Редно ли е едно 9-годишно момиченце да заявява себе си, решавайки само как да бъде назовавано? Днес разказваме за един баща, който има категоричен отговор на този въпрос.

Известният певец Ей Джей Маклийн от бой бандата „Backstret Boys“ се отнася към избора на дъщеря си по много специален начин и затова решихме да разкрием как се чувства той относно пътуването на дъщеря си към нейната полова идентичност.

Дълбоко отдаден баща

Певецът е толкова отдаден на родителството, колкото и на музикалната си кариера. Членът на „Backstreet Boys“ вече е баща на 2 очарователни дъщери със съпругата си Рошел Каридис. 9 години след като се ожени за любовта на живота си, Ей Джей остава предан и отдаден на на семейството си.

Съпругата му Рошел е неговото огромно вдъхновение. През всички години тя го е насърчавала да бъде най-добрата версия на себе си и най-добрия баща на децата си. Въпреки че след сватбата според Маклийн трябвало да изчакат поне 3 години, преди да имат деца, семейството му се разраства едва година по-късно с появата на първата им дъщеря Ава.

Двете дъщери на Маклийн го възприемат като модел за подражание

Дъщерите на Ей Джей Маклийн, Лирик и Ава, съответно на 5 и 9 години, следват стъпките на баща си и имат интерес към изкуството. Ава започва с уроци по танци, а сестра ѝ, Лирик, също проявява голям интерес към заниманията на кака си.

Маклийн е много внимателен и наистина обича да прекарва времето си с дъщерите си. Той често публикува снимки в своя Инстаграм, където се занимава с някои „момичешки“ неща, като например да си прави маникюр заедно с децата си. Освен това той подкрепя вкусовете, предпочитанията и мненията на дъщерите си и доказа това с реакцията си на промяната на името на дъщеря му.

Въпрос на личен избор

Маклийн и съпругата му Рошел обявиха тази промяна в общ пост в Instagram. Двойката написа: „След 2 години и половина домашно обучение, тези 2 красавици се завръщат на училище! Лирик тръгва на детска градина, а Елиът (Ава) е в четвърти клас! Не мога да повярвам! Толкова се гордея с тези момичета. Колкото и да ми липсват, вълнувам се да ги гледам как разперват криле и политат!“

Родителите на Ава, която вече иска да се нарича Елиът, изглежда напълно подкрепят дъщеря си, но подчертават, че промяната на името не е защото тя е транссексуална, а по-скоро защото това е неин „личен избор“.

Ава просто не харесвала името си...

Маклийн обяснява в интервю: „Когато дъщеря ми поиска да промени името си на Елиът, първоначално не знаех дали това се дължи на транссексуалност, но се оказа личен избор. И това е нейното тяло, това е нейното име, това е нейното всичко. И тя все още е Ава. Тя винаги ще бъде Ава за мен.“ Той добавя: „Каквато и да е причината, тя е лично нейна и аз ще я подкрепя на милион процента, жена ми – също.“

Ей Джей Маклийн обяснява, че неговото 9-годишно момиченце просто не е било щастливо да бъде наричано Ава, защото това име „не е толкова уникално и не толкова оригинално“. Детето срещало много момичета със същото име в своето училище и в класа по танци. Ей Джей е сигурен, че каквото и да е пътуването на неговите две момичета, той и съпругата му ще ги дарят с безусловна обич и подкрепа.