Ако беше жива, днес една от най-великите икони на Холивуд, Елизабет Тейлър, щеше да бъде на 85 години. Родената на 27 февруари 1932 година това голямо име на киното ще остане завинаги в сърцата ни с иконичната си роля на Клеопатра, скандалите покрай осемте й брака, изключителния й света на седмото изкуство, културата и благотворителността, с която се занимаваше. Нека си припомним някои от изводите, до които е достигнала за успеха, любовта и приятелите в живота ни...

В Ню Йорк научих, че няма по-добър дезодорант от успеха.

Вкусът се формира постепенно. Преди двайсет години ми се е случвало да се женя за мъже, които днес дори не бих поканила в къщи на обяд.

Всичко на този свят ме кара да нервнича — освен киноснимките.

И богатите също плачат, но аз предпочитам да плача в кадилак.

Имах тяло на жена и чувства на дете.

Спала съм само с тези, за които съм била омъжена. Колко жени могат да се похвалят с това?

Майка ми каза, че когато съм се родила не съм отворила очите си в продължение на осем дни. Първото нещо, което съм видяла след това обаче, е бил годежен пръстен. Явно оттогава съм пристрастена.

Проблемът с хората, които нямат никакви пороци, е, че можеш да си доста сигурен, че те ще имат някои доста досадни добродетели.

Разбираш кои са истинските ти приятели, когато си въвлечен в скандал.

Големите момичета се нуждаят от големи диаманти.

Мисля, че когато достигнат определена възраст, мъжете започват да се страхуват да пораснат. Изглежда, че колкото повече остаряват, толкова по-млади стават новите им съпруги.

Чувствам, че съм приключенска личност. Има толкова много врати, които трябва да бъдат отворени и аз не се страхувам да погледна зад тях.

Винаги съм признавала, че във всичко, което правя съм водена от своите емоции.

Странно е как годините ни учат на търпение – колкото по-малко време ни остава, толкова по-голямо става нашето търпение.

Ако някой е достатъчно глупав, за да ми предложи един милион долара, за да направя един филм, то аз със сигурност не съм достатъчно глупава, за да откажа.

Бракът е велика институция.

За да станеш легенда, е нужно първо да умреш.