На днешния ден сър Елтън Джон, един от най-успешните изпълнители на всички времена, празнува своя 70 рожден ден! Досега е продал над 450 млн. албума и над 200 млн. сингъла. Пред 2005 г. се омъжва за своя партньор  Дейвид Фърниш, с когото имат две деца, Закари и Иалйджа, от сурогатна майка. Миналата година Елтън Джон привлече вниманието на световната общественост, като обяви, че децата му няма да наследят богатството му (възлизащо на 270 милиона паунда). "Всеки тpябва cам да pазвие чyвcтвото си за ноpмалноcт, yважение към парите и pаботата", обясни певецът. Вижте какво още мисли той за живота, любовта и славата...

1. Не съди за картината по нейната рамка. Няма двама души, които да са еднакви.

2. Да станеш човек не е лесно. Нужно е да се научиш да бъдеш такъв. 

3. Не взимай повече, отколкото можеш да дадеш.

4. Колкото по-малко говориш, толкова повече работа вършиш.

5. Всеки от нас ще има своя момент. Стига да се научим, ще калейдоскопът на живота се върти за всички ни.

6. Не можеш да върнеш миналото. Не можеш да го пресъздадеш. Не можеш да го изживееш отново. Просто не можеш. И няма смисъл да опитваш.

7. Изживявай всеки миг без грам колебание.

8. Не можеш да спреш възрастта, колкото и да ти се иска. И всъщност не е нужно. Нужно е да се научиш да я приемаш с достойнство.

9. Една бира в повече е достатъчна, за да спреш да чуваш човека срещу себе си.

10. Ако хората около теб спрат да се съмняват в способностите ти, внимавай - това е истински опасно.

11. Целият смисъл на този успех и известност е, че можеш да правиш различни неща за близките си, така че в и техния живот да има повече специални моменти.

12. Оказа се, че нещата около децата, от които преди бягах, като плачът, сменянето на памперсите и всичко останало, сега ми доставят най-огромното удоволствие. Тези емоции, тези изживявания те свързват по нов начин със света.

13. Имам партньор, имам деца, имам семейство... Това е всичко, от което един човек има нужда.

14. В днешния свят има толкова омраза, толкова страх, толкова агресия... Затова аз искам да издигна любовта като знаме. Искам да покажа, че тя е единствената алтернатива. Любовта е това, което ще ни спаси.

15. По-добре е да строим мостове, а не стени.