Да намериш Специалния, Единтвен и Неповторим човек, с когото не само си готов, но и тръпнеш в очакване да прекараш остатъка от живота си, може да бъде повече от трудна и предизвикателна, а понякога изглежда дори като непостижима задача. А дори, когато съдбата, Вселената или която и да е висша сила, ни е отредила да го срещнем - това не означава, че пътят към безметежното щатие и безрезервна любов е лек.

Всяка истинска любовна история има своите върхове и спадове, но когато човекът, за когото - дори без да го осъзнаваме - сме бленували цял живот, най-накрая се появи, внезапно всяко изпитание, прз което сме минали заедно и сами, придобива смисъл.

И ние, като всеки друг човек на планетата, обичаме да виждаме как любовта триумфира и да се преубеждаваме, че Тя - Любовта, без която не можем, наистина е над всичко, побеждава всичко и е способна не само да спаси, но и да промени и трансформира света около нас.

Днес ще ви разкажем една такава история - историята на актьорите Елза Патаки и Крис Хемсуърт, които, независимо от всички препятссвтия по пътя си, продължават да бъдат щастливи и честити заедно. Те са двама души, които споделят не само любовта към нелеката професия, която са избрали, но и още редица очарователни, малки неща, които ги превръщат в успешните и влюбени в живота хора, които са.

Въпреки това, Елза Патаки и Крис Хемсуърт също се сблъскат с редица трудности преди да заживеят в своята собствена приказка, която обезателно завършва с “и заживели щастливо”. Те успяват да преодолеят всяка пречка по пътя към щастието - от разлика във възрастта до географско разстояние и езиковата бариери в името на семейството си, и благодарение на силната любов, която изпитват един към друг.

Когато пътищата им се пресичат за първи път, Елза е 34-годишна испанска актриса и модел, а Крис, който е роден в Австралия, по-точно в Мелбърн, и също като нея, е избрал да посвети живота си на актьорството, е на 27 години.

Начинът, по който животът ги събира е колкото странен и необичаен, толкова и неочакван и вълнуващ, а отговорността и заслугата за първата им среща е на агентът за таланти Уилям Уорд, който е повече от убеден, че тези двама души просто трябва да се запознаят и не се поколебава да им организира среща на сляпо в началото на 2010-та година.

От този ден нататък животът и на двамата се променя, и то за добро. Точно, както в романтичните комедии, които сме свикнали да гледаме на големия екран, двамата се срещат и един само поглед е достатъчен, за да се влюбят мигновено и безвръзтно в човека от отрещната страна на масата.

И просто така - тяхната приказка започва, но както във всяка истински хубава любовна история и в тази пътят към любовта и щастието е подложен на теста на времето и е белязан с редица препятствия

През септември 2010-та двойката прави връзката си публично достояние, като двaмата решават да минат заедно, ръка за ръка, по червения килим по време на 82-рата церемония по връчването на най-престижните филмови награди - Оскарите, а само няколко месеца по-късно - през декември същата година - двамата извървят един друг път - този към олтара, за да си кажат своето заветно ДА!

Това им решение се случва спонтанно - без план, без сложна и дълга организация, без безкраен списък с гости, без лутане, за да подберат перфектния цвят салфетки, които да подхождат на покривката на масата. Просто тогава двамата са на почивка заедно със семействата си и в една съвсем обикновена сутрин взимат решението да станат съпруг и съпруга.

Две години след като животът, съдбата и преди всичко агентът за таланти ги събира, те посрещат на бял свят и първото си дете. Избират името Индия Роуз, а близките им не могат да бъдат по-щастливи за младото семейство.

В интервю, по повод живота си с Крис Хемсуърт, испанската актриса споделя: “Всичко се случи много бързо. Оженихме се, почти без да се познаваме, и година по-късно вече имахме дете. Всичко това оказа голям натиск върху нас и брака ни. Наистина не знам как оцеляхме като двойка. Но не мога да съм по-щастлива, че всичко се получи толкова добре и точно по този начин, защото това ни научи, че въпреки че и двамата сме много силни личности, между нас има и много любов, и се обичаме безмерно. Истината е, че успяхме да се справим просто, защото играехме за един отбор, бяхме Заедно.”.

Две години след това интервю - през 2014-та, в Лос Анджелис се раждат близнаците на двойката - Тристан и Саша. А благодарение на взаимната подкрепа и двамата им родители се справят прекрасно не само в личен, но и в професионален план.

Те израстват заедно и всеки ден, всяка малка битка и всяко голямо препятствие ги кара да се учат и да черпят сили и вдъхновение един от друг. А и всички знаем, че в училището на живота - няма по-добри учители от децата, особено когато те са плод на чистата, истинска и безуловна любов между двама души.

Същата година Хемсуърт и Патаки решават да напуснат Ел Ей и коренно да променят живота си, като се преместят със семейството си в Австралия. Слухове, касаещи личния им живот, предвещават раздялата им или предполагат за съществуването на някоя страстна, извънбрачна афера, обграждат двойката непрекъснато - не защото са истина, а просто защото подобни злободневни “новини” увеличават тиража на жълтите издания.

Любовта, която двамата изпитват един към друг, обаче, е по-силна от всичко и е причината да продължават да бъдат заедно и всеки ден отново и отново да преизбират и да се влюбват в човека отсреща. Този, с когото са решили да споделят пътя и живота си.

Те не спират да се наслаждават на нови вълнуващи преживявания и искрено усмихващи моменти Заедно, защото умеят да ценят, това, което Вселената, съдбата и една случайна среща на сляпо са им подарили.

Ще завършим тази история с думите на Елза: “Всички любовни истории са красиви, но нашата е любимата ми!“, и с пожеланието и вие да намерите човека, с който заедно да сътворите своята приказка, която обезателно да завърши със “и заживели щастливо”.