Навсякъде чуваме, че за човечеството настъпва напълно нова епоха. Някой вярва, че вече сме навлезли в нов период, други, че това трябва да стане през 2024 г. А ето какво научихме ние от специалистите.

Какво ще се промени в "новия" свят?

Според системата на Фън Шуй, наречена Летящи звезди Сан Юан, през 2024 г. преминаваме в нов девети период. Той съответства на елемента огън, който се характеризира с високата си скорост, и е съпроводен от следните тенденции.

Все повече жени ще избират "мъжки професии": Политика, бизнес, управление. Ще се увеличи силата на женския глас.

Ще има повече зрели хора: Големият житейски опит и осъзнатост ще се съчетават със силата и младостта за действие.

Емоции и бързото им разпространение върху другите, усещане за нестабилност в това отношение (ако човек има склонност към емоционалност, то пространството може да влоши ситуацията).

Чувството за справедливост и желанието да се възстанови истината ще се влошат (особено важно за привържениците на справедливостта).

Мнозина ще имат желание да изразят себе си.

Изоставяне на класическите знания и следване на бърз резултат. Хората ще дадат приоритет на бързите уроци, за да могат веднага да приложат наученото на практика. Възможно е да се обезценят придобитият преди това опит, академичното образование. Ще нарасне популярността на игрите, различните забавления, ще се забележи развитието на метавселените, виртуалните реалности.

Клиповидното възприемане е краткотрайно представяне на информация. Скоростта на смяна на картината ще се увеличи още повече, което ще затрудни концентрацията на човека. През този период ще бъде трудно да се различи фалшификатът от оригинала.

Космос, звезди, полети - в тези области не се предвиждат конкретни събития, но всичко, свързано с огъня, ще претърпи промени - откриване на нови звезди, падане на метеорити. Ще се появят нови тенденции в изкуството, каквито досега не е имало.

Икономията на време ще процъфтява чрез опростяване на сложните процеси (например търговията с ценни книжа преди беше недостъпна за обикновените хора, но сега можете просто да отворите приложението на телефона си и да направите покупка или продажба, както и да намерите бързо и лесно необходимата ви информация в интернет, без да прибягвате до помощ от професионалисти) - от това светът се ускорява.

В езотеричните течения ще се забелязва прогресия на лъжите и измамите, ще става все по-трудно да се намерят истински майстори.

Ще има повече конфликти, ще бъде изключително важно да полагате усилия да поддържате мира както в себе си и семейството си, така и на по-високи нива.

Според Фън Шуй преместването в нови къщи, построени или обитавани през 2024 г. и след това, може да доведе до неприятности, тъй като тези сгради са под влиянието на едни и същи Летящи звезди (през 9-ия период те са конфликтни).

За кой тип хора периодът ще бъде лесен?

Адаптирането към промените ще бъде много по-лесно за хората с "гъвкав" характер и добре установени лични граници и психика, тези:

Които не са концентрирани върху философията;

Реагират бързо на промените;

Работят онлайн;

Развиват творчески способности;

Лесно се изявява публично.

Накратко можем да кажем, че "светлите хора" бързо ще направят крачка към Новата ера. Подходът на "човека на бъдещето" е да приема всичко леко и да не взима присърце случващото се. Онези, които успеят да направят това днес, вече живеят в ново време.

Кои професии ще бъдат популярни?

Огнената епоха е присъща на професиите в интернет. Препоръчително е да се избере от тях подходяща за човек по темперамент, както и имаща широк спектър на употреба, например:

Програмист (още сега има много възможности за ИТ сектора);

Специалист по създаване на виртуална реалност, игри и развлечения;

Изобретател (сега е по-лесно да "пробиете" с идеята си, отколкото преди);

Сценарист (имате нужда от истории и идеи за игри);

Вирусолог, включително специалист по компютърни вируси;

Изследовател на космоса;

Пластичен хирург - Пластичната хирургия създава промяна.

Ако имате способността и желанието да овладеете изброените професии - не чакайте, сега е моментът. А ако сте родител и мислите какво да правите с детето си, а то има предразположение към този вид професия, препоръчваме незабавно да започнете обучение и активно развитие в избраната област.

На кого ще му е по-трудно през този девети период?

Няма да е лесно за хората с ниска адаптивност и гъвкавост, защото:

Тези, които са склонни да се подчиняват, които живеят по правилата, а уважението и честта са важни за тях;

Хората с класическо мислене: философи и теоретици, които се грижат за образованието, те се дразнят, когато няма знания, дълбочина, закономерност, почит към предците, култура на поведение. Те учат как да се постъпва правилно, но когато видят, че правилата не се спазват, се ядосват;

Хората, които не се адаптират към тенденциите;

Хората, които зависят от чуждото мнение и не са в състояние да се вслушат в критика.

Балансът е от основно значение за човека от Новата епоха. От една страна, е важно да умеем да се адаптираме, а от друга, да не изоставяме истинските си цели и желания, да се вслушваме в себе си.

Общи препоръки за всички

През епохата на огъня няма достатъчно вода, затова в Новата ера е важно да умеете да поддържате спокойствие и вътрешна хармония. Ще ви помогнат:

Медитация;
Духовност и саморазвитие;
Работа с психолози и езотерици (отнасяйте се към това с интелигентност и чувство за мярка, невъзможно е веднага да разберете всичко, бъдете постепенни);
Развитие на осъзнатостта - тя е тази, която променя живота;
Проявяване на вашата индивидуалност.

Древната китайска философия Бази казва, че има "аз, когато се родих" и "аз сега". А между тях има голям период от време на взаимодействие с външния свят, който е довел до "аз съм сега". Психологията работи с личността, докато тя расте и заобикалящият я свят ѝ влияе. А науки като Ба-дзъ или астрологията разказват как се е родил човекът. И когато съчетаем тези две части (какъв човек се е родил и какво е повлияло на формирането на личността му), получаваме пълна картина за себе си. По-лесно ни е да се върнем към себе си, когато познаваме изначалната си същност. Изучавайте себе си, богатството на своята личност и вътрешен свят и тогава определено няма да се страхувате от никакви промени.