Нищо не казва „есен” по-добре от вкусна крем супа от тиква, поръсена с парченца пържен бекон.
Време за приготвяне: 30 минути
Подготовка: 30 минути
Ниво на трудност: Лесно
Количество: 4 порции
Необходими съставки:
- 2 супени лъжици. зехтин
- 1 голяма глава лук
- сол
- пипер
- 2 средни моркова
- ½ средно голяма тиква
- 6 чаши вода или обезсолен пилешки бульон
- 2 стръка пресен розмарин
- ½ малка багета
- чедър
- бекон
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото в голям тиган на средна температура. Добавете лука, подправен с 1/2 ч.л. сол и 1/4 ч.л. черен пипер и гответе под капак, като разбърквате от време на време за около 6 минути.
Добавете морковите и тиквата и продължете по същият начин, като отново разбърквате. Добавете водата и розмарина и ги загрейте. Намалете топлината и оставете да къкри, докато зеленчуците омекнат (около 12-15 минути). След това отстранете розмарина и пасирайте до получаването на гладка кремообразна смес.
В отделен тиган запържете бекона.
Поставете хляба върху хартия за печене в предварително загрята фурна. Поръсете филийките със сиренето и запечете до зачервяване. Сипете супата в купички и сервирайте с хляба и бекона.
Да ви е сладко!