Овен (21 март - 19 април)

Ще разберете, че се срещате с неподходящ човек, когато осъзнаете, че всичко, което той прави, ви потиска и задържа, вместо да ви вдъхновява. Ако той предпочита да седи на дивана по цял ден, гледайки едно и също шоу, ако ревнува и се притеснява, когато искате да излезете или да направите нещо сама - това не е вашият човек.

Телец (20 април - 21 май)

Ще осъзнаете, че сте с неподходящия човек, когато ви погълне чувството на несигурност и ревност, защото вашият партньор не иска или не може да ви увери в противното. Всичко, което прави той, е да злоупотребява с доверието ви, а вие не можете да бъдете спокойна и да се отпуснете близо до него.

Близнаци (22 май - 21 юни)

Ще осъзнаете, че се срещате с неподходящия човек, когато почувствате, че не сте самата себе си до него. Не можете да се отпуснете, а напротив - постоянно сте напрегната. Нужен ви е партньор, който ви позволява да бъдете крехка и уязвима край него.

Рак (22 юни - юли 22)

Ще осъзнаете, че сте с неподходящия човек, когато той ви кара да се чувствате длъжна да обяснявате чувствата си или се извинявате за тях. Вместо да поговорите открито с него за вашите притеснения, тревоги, отношения и т.н., той ви принуждава да пазите емоциите в себе си. Вместо разбиране, вие се сблъсквате с изолация и самота.

Лъв (23 юли - 22 август)

Ще осъзнаете, че се срещате с неподходящ човек, когато почувствате, че ви изтощава, а не ви зарежда. Вие сте креативен, трудолюбив и оптимистичен човек, така че за вас е важно да имате връзка, в която да чувствате подкрепа и насърчаване. Но човекът, с когото сте, ви демонстрира снизхождение вместо да посочи грешките ви или не се отзовава, когато ви е необходим.

Дева (23 август - 22 септември)

Ще разберете, че се срещате с неподходящ човек, когато осъзнаете, че връзката ви предизвиква постоянен стрес и безпокойство. По-добрите отношения за вас - пределно откровени, честни и без игри. Нужен ви е някой, с когото да се чувствате отпуснати и спокойни, дори когато не се контролирате.

Везни (23 септември - 22 октомври)

Ще разберете, че сте с с неподходящ човек, когато се почувствате принудена да намалите амбициите си, за да му угодите. Вместо да бъдете с някой, който да е в крак с вас, вие сте до неуверен и неадекватен човек, който ви ревнува от приятелите и социалната ви активност. Той ви кара да прекарвате повече време в опити да промените себе си така, както на него му харесва.

Скорпион (23 октомври - 22 ноември)

Ще осъзнаете, че се срещате с неподходящ човек, когато продължите да се затваряте в себе си, вместо да споделяте своите тревоги, несигурност и тайни с партньора си. Вместо подкрепа и насърчение да следвате целите и мечтите си, той ви кара да се чувствате неадекватна и самотна.

Стрелец (23 ноември - 21 декември)

Ще осъзнаете, че се срещате с неподходящия човек, когато се почувствате обременена и поразена от неговия песимистичен и негативен характер. Вместо да се отпуснете и да бъдете себе си, чувствате, че трябва да преразгледате своя прекомерен оптимизъм и позитивизъм, за да го изравните с неговия. Когато се срещате с вашия човек, трябва да се вълнувате, а не да се разстройвате.

Козирог (22 декември - 20 януари)

Ще осъзнаете, че се срещате с неподходящия човек, когато почувствате, че той неправилно разбира всяко ваше действие. Той не приема чувството ви за хумор и на вас постоянно ви се налага да обяснявате за какво сте се пошегували. Вместо да имате връзка, в която да ви разбират и приемат, се чувствате уморени и разочаровани.

Водолей (21 януари - 18 февруари)

Ще осъзнаете, че се срещате с неподходящ човек, когато не сте в състояние да говорите с него за по-дълбоки, емоционални неща. Често се борите с инстинктивното си желание да стоите настрана и да се затворите в себе си. Затова подобна връзка е кошмар за вас, вие не се чувствате достатъчно комфортно, за да се разкриете пред партньора си и да бъдете искрена.

Риби (19 февруари - 20 март)

Ще осъзнаете, че сте с неподходящия човек, когато се почувствате изгубена, апатична и изолирана. Вие имате голямо въображение и много идеи за това къде искате да отидете, но връзката ви с този човек се превръща в една ужасна монотонна рутина. Вместо да почувствате, че вашият партньор е този, който ще ви насърчи и расте заедно с вас, вие усещате, че близо до него сте срамежлива, бездушна и изгубена.