Самотата е мощна и плашеща емоция. Тя може да дойде при теб от нищото и внезапно да се озовеш потопена в тъга. Самотата може да навреди на начина, по който виждаш себе си като човек и може да те накара да водиш постоянна битка със себе си.
Ако си силна и независима жена, чувството на самота може да те накара да се почувстваш малка и безпомощна. Ще поискаш да я замениш с компанията на любимите си приятели. Или ще ти се прииска да се бориш с нея сама, без да споделяш на никого.

Но трябва да слушаш какво ти казва тялото ти.

Не се чувстваш самотна без причина. Чувстваш се така, защото точно самотата е нещото, от което тялото и душата ти имат нужда, за да се развият. За да си позволиш да продължиш напред. Да, чувството на самота може да бъде мъчително. Да те накара да се почувстваш уязвима и в дупка. Мислиш, че всички останали живеят живота си по най-добрия възможен начин и само ти си нещастна и самотна. Смяташ, че нещо не ти е наред. Но истината е, че:

Всеки се чувства така в даден момент от живота си.

Работата е там, че никой не иска да си го признае, нито е имал смелостта за това. Всички предпочитат да се скрият, срамуват се от себе си и се борят сами с демоните в главата си. А това, което наистина ще помогне, е споделянето. Когато излееш емоциите си и кажеш как точно се чувстваш, това ще ти помогне да се отърсиш от мъчителното чувство, да се отпуснеш. Така ще разбереш че:

Трябва да бъдем силни за себе си и силни един за друг.

Самотата може да се превърне в твоята най-голяма сила, ако имаш смелостта да се справиш с нея. Тази емоция се опитва да ти каже, че си изгубила нещо или някой в живота си. Опитва се да ти каже, че нещо не е наред. И ти имаш за задача да намериш това нещо. За една силна жена е трудно да приеме това. Не си свикнала да искаш помощ. Не смяташ, че имаш нужда от това. И е трудно да се изправиш пред собствените си емоции.

Но когато го направиш, когато се изправиш пред чувствата и емоциите си ще видиш, че ставаш все по-силна, мъдра и способна да постигне всичко, което иска.

Затова, ако си от онези силни и прекрасни жени, които крият сълзите си зад усмивка, които казват, че са добре, но усещат напрежението в себе си, когато гледат в тавана в три през нощта, просто спри. Отвори сърцето си и позволи на всички емоции да излязат, независимо какви са те. Не позволявай на самотата да тежи на раменете ти до края на живота ти. Направи нещо. Приеми, че ти няма нищо. 

Ти си просто човек

И понякога човешките същества могат да се чувстват по този начин. И да бъдат тъжни и да пропускат хора, които са били толкова значими в живота им. Имаш право да се чувстваш по този начин. Имаш право да те боли. Защото в крайна сметка болката е единственото нещо, което ще доведе до изцеление.

Усещането за тъга, самота, лудост или депресия не означава, че не си силна. Това просто означава, че си достатъчно силна, за да разбереш какви са тези емоции, как да размишляваш върху тях и как бавно да работиш върху себе си. Чувството за самота не е жалко. И когато се научиш да се справяш с него, в крайна сметка се превръщаш в по-силна и мощна версия на себе си.