Случва ли ви се често да се увличате по почти всеки, с когото си говорите? Това обезкуражавало ли ви е?

Най-вероятно биха ви обезкуражили и ситуации като тези:

- да сте с някого само за 6 месеца и накрая да той да ви каже, че не желае нищо сериозно;

- да сте с някого, който ви сваля звезди и ви обяснява как сте единствена за него и в последствие да избере друга жена;

- да сте с някого, който просто иска тялото ви - нито повече, нито по-малко.

Ако сте имали подобен опит в личния си живот, със сигурност това ви е накарало да се чувствате сякаш има нещо нередно във вас самите. В такива ситуации започвате да се сравнявате с останалите, да се чудите с какво те са повече от вас. 

Вероятно ще ви отнеме време да разгадаете себе си и да видите колко много положителни качества притежавате, но веднъж постигнете ли успех с тази нелека мисия, ще останете очаровани от вашата същност. Много скоро ще осъзнаете кой и какъв е човекът, в когото се превръщате лека-полека. Запомнете, че винаги ще има някой, който ще изглежда по-добре от вас, ще има по-стройна фигура или по-дълга коса, по-красив нос или по-дълги крака, но никога не ще се намери човек, който да е способен да обича, както вие обичате! Никой не може да прощава така,както вие го правите. Никой няма толкова голямо и топло сърце като вашето.

И ако сега обърнете поглед назад към миналото, където се крият вашите разпаднали се неуспешни връзки, ще откриете че НЕ вие сте били проблемът. Хората, които сте избрали да обичате тогава, просто не са могли да отвърнат на чувствата ви, да ви дадат същата доза обич и нежност, също толкова време и енергия, колкото вие сте влагали в отношенията ви. Не се притеснявайте -всичко това е съвсем нормално.

Знайте, че съдбата е предвидила за вас някой страхотен човек - също толкова страхотен, колкото сте и самите вие! Който ще бъде готов да ви дари с цялата си любов и щастие, което изпитва, ще положи същите усилия като вас, за да вървите заедно по пътя и ще приеме всичко, което имате да дадете от себе си, без страх или притеснения. Вашият човек ви чака някъде там, да, но докато дойде време да го срещнете, обърнете внимание на себе си и помислете защо съдбата ви поставя в такава позиция и защо е най-добре да сте търпеливи за прекрасните мигове, които ви очакват.

Помнете, че не е възможно да обичате някого безкрайно много, ако вие първо не заобичате себе си по този начин.

Да сте необвързани означава да имате възможност да преоткриете и заобичате себе си по такъв начин, по който дори не сте си представяли че можете. Ще научите толкова много нови неща за личността ви, ще разберете какво ви харесва и какво не, какво бихте толерирали и какво не. Ще дойде момент, в който ще заобичате даже недостатъците си и ще разберете,че те ви изграждат като човек, заедно с всичките ви останали положителни черти в характера.

Вие сте умна, красива и интелигентна жена и никой никога не би могъл да ви отнеме всичко това.

Вероятно ще имате моменти, в които ще се чувствате крайно несигурни в себе си и няма да знаете какво точно правите, но тогава си припомнете, че тепърва сте започнали пътешествие към откриване на неподозирани съкровища и в самите вас и докато не ги намерите, няма да се откажете. Един много важен съвет е да не се притеснявате за бившите си и за това как ще видят "блясъка" на новата ви същност - ако продължавате да се интересувате от миналото си, никога няма да достигнете това, към което се стремите, а именно вашето ново Аз.

Вече сте стигнали прекалено далеч, за да позволите на нещо или някой да ви дърпа назад към провал. Не обръщайте внимание и не се влияйте от хора, които не заслужават ни най-малко вниманието ви. Радвайте се на себе си и честичко се показвайте под светлината на прожекторите, за да виждате блясъка си и да бъдете все по-убедени колко сте прекрасни всъщност!