Още от древни времена хората са тълкували звездите по различен начин. Всеки народ е имал собствен хороскоп, който е влияел върху живота им. Един от тях е еврейският.

Според него всяка зодия, дори и рождена дата, определят пътя ни на развитие. Всеки ден и всеки месец са заредени с енергия, която може да промени живота ни.

Любопитно ли ви е да разберете какъв е вашият зодиакален знак според този хороскоп и какво е характерно за него? 

Представяме ви зодиите на този мистичен народ.

1. Нисан

Зодия: Овен

Характеристика: Щедри и топли, но и избухливи.

Нисан пресъздава раждането на еврейския народ и чудото на сътворението. Родените тогава могат да преобразуват вътрешната си енергия и да я създават сами.

2. Йяр

Зодия: Телец

Характеристика: Топли и изпълнени с доброта и инат, те са символ на бавен и постоянен растеж. Йярът има потенциал да постигне големи промени чрез непрекъснати усилия и много време.

3. Сиван

Зодия: Близнаци

Характеристика: Сиванът се приспособява и се учи бързо. Той обменя идеи, но понякога е непостоянен и нерешителен. Този знак символизира и връзката, и нейното изграждане. 

4. Тамуз

Зодия: Рак

Характеристика: Красив вид, инициатива, но и слаб, агресивен характер. Този знак е символ на растеж и духовно вдъхновение. Родените като такива имат навика да вървят стъпка по стъпка към успеха. Те знаят слабостите си.

5. Ав

Зодия: Лъв

Характеристика: Доминантни, бързо се ядосват, страстни са и са истински. Представителите на Ав могат да постигнат нещо велико, но трябва и да работят върху себе си и желанията си.

6. Елул

Зодия: Дева

Характеристика: Представителите на Алул са мили, работят усърдно и са лоялни. За съжаление, те са и срамежливи и критични.

В тези дни евреите смятат, че трябва да се постигнат всички цели. Родените през месеца на тази зодия трябва планират и да предприемат желаните действия.

7. Тишрей

Зодия: Везни

Характеристика: Те са дипломатични, социални и винаги готови да съдействат, но са и нерешителни и често прибягват до по-екстремни решения. Тишрей е месец на святостта. През него евреите търсят баланса. Всеки, който е роден тогава, трябва да се фокусира върху добрите дела.

8. Чешван

Зодия: Скорпион

Характеристика: Смели, страстни и раздаващи се, но понякога обзети от меланхолия.

Този месец е месецът на възстановяването, на щастието и насладата. Представителите на Чешван трябва да работят усърдно върху това да овладеят своята енергия и чувства и да ги насочат в позитивна посока.

9. Кислев

Зодия: Стрелец

Характеристика: Те са мъдри и идеалисти, но обещават повече, отколкото могат да предложат. Представителите на този месец се целят високо, за да могат да повлияят на останалите чрез добрите им дела.

10. Тевет

Зодия: Козирог

Характеристика: Представителите на Тевет са безсрамни, отговорни и дисциплинирани, но и снизходителни. Те имат способността да обединяват.

11. Шеват

Зодия: Водолей

Характеристика: Щедри и смирени, но също така не правят компромиси. Родените през този месец имат желанието да дават на тези в нужда.

12. Адар

Зодия: Риби

Характеристика: Представителите на Адар са пълни с живот, силни са, изглеждат добре, но бързо могат да се ядосат, изплашат или натъжат.

Те имат шанса да се стремят към голямо богатство, ако превърнат всичко около тях в нови възможности.