Кой не обича къпкейкове? Но какво ще кажеш да ги направим още по-страхотни и невероятни? С тази рецепта е напълно възможно и ти гарантираме, че тези галактически кексчета ще смаят всички около теб.

Предварително загрей фурната на 180 градуса. Трябват ти и подходящи хартиени кошнички – сребристи, сини или виолетови биха подхождали на темата.

Необходими продукти за кексчетата:

2 ч. захар
240 г масло на стайна температура
2 яйца
1 с.л. какао на прах
1 с.л. гел боя в кралско тъмносиньо или друг вид сладкарска боя по твой избор
2 ½ чаши брашно – смесено с 2 ½ с.л. нишесте
1 ч.л. сол
1 ч. мътеница*
1 ч.л. ванилова есенция
½ ч.л. сода  
1 с.л. оцет

*Мътеницата може да се замени с прясно мляко, в което се добавя 1 с.л. оцет или пресен лимонов сок. Разбъркват се и се оставят за 5-10 минути, за да взаимодействат.

Начин на приготвяне:

В купа смеси захарта и маслото, докато сместа стане пухкава. Прибави яйцата едно по едно, разбърквай добре след всяко едно. Добави ваниловата есенция, какаото и боята. Разбий ги с миксер, докато се смесят добре. Прибави брашното, солта и мътеницата. Накрая добави содата и оцета. Имай предвид, че след печенето кексчетата ще изглеждат по-тъмни.

Налей от сместа в хартиените кошнички, но не пълни догоре, а на 2/3 от формичката. Печи ги 25-30 минути или ги проверявай дали са готови с клечка за зъби – ако излезе чиста и суха, значи са готови. Остави ги да се охладят напълно, преди да сложиш глазурата.

Необходими съставки за глазурата:

230 г крема сирене, меко
60 г масло, на стайна температура
2 ч. пудра захар
1 с.л. ванилова есенция
Синя и лилава сладкарска боя

Начин на приготвяне:

Смеси крема сиренето, маслото и ваниловата есенция. Накрая добави пудрата захар. За да постигнеш галактическия вид – раздели получената смес в три купички. Сложи различно количество синя или лилава боя във всяка купичка – можеш да ги направиш в тъмносиньо, лилаво и светлосиньо. Сложи и трите цвята в голям пош – цветовете трябва да са един до друг, а не един върху друг. Вече си готова да украсиш къпкейковете с въртеливи движение. Постарай се да натискаш равномерно, за да излизат и трите цвята.

Декорации по желание:

  • Ядивни звездички
  • Фондан, нарязан на звезди 

Да ти е сладко!