Когато чуем думата уелнес обикновено се сещаме за: пилатес, смутита, спа, масажи и всичко това не е далеч от истината. Оказва се, че редовните оргазми и самозадоволяването не са по-малко важни.

Сексуалността като цяло е форма на грижа за себе си, точно както и терапията, упражненията, воденето на дневник и набавянето на качествен сън.
Тенденциите за 2023 г. показват, че разговорите и образованието за секса най-накрая ще се нормализират. А ето и някои сексуални тенденции за тази година, с които трябва да бъдете запознати:

Сексуалността като грижа за себе си

Трябва да поставим грижата за сексуалността на първо място в списъка с приоритети заедно с упражненията, здравословното хранене или каквото друго е в списъка ви. Има много ползи от това да се грижите за себе си и своите нужди по този начин. Висококачествените и чести оргазми могат да ви помогнат да спите по-добре, да подобрите настроението си и да укрепите мускулите на тазовото дъно. От само себе си се разбира, че сексуалното здраве не започва и не свършва със страхотния секс.

След като приключите с всички оздравителни посещения, тестове за полово предавани болести, изследвате вариации на тема самопознание и осъзнаване на собственото си тяло, сексуалност и това, което е добро за вас, ще видите, че всичко това е един цялостен пакет и подход към грижата за сексуалния ви живот.

Секс продукти с чисти, органични съставки

Съзнанието на хората колективно се променя, когато става въпрос за органични съставки . Натуралните продукти се използват все повече и повече, така че не бива да е изненадващо, че тенденцията бавно се прокрадва във всички сфери на живота ни.

Вече разполагаме с голям избор от интимни продукти, които съдържат чисти съставки. Сексуалното здраве като категория все още е в процес на развитие, но започна преходът към продукти с чисти съставки, веган формули, които действат по същия начин като предишните.

Много от нас не знаят, че вулвата и вагината са подобни на устата, защото съставът на лигавицата е един и същ, което означава, че всичко се абсорбира в организма. Ето защо е много важно да използвате не само натурални продукти, но те трябва да са и органични. Избягвайте съставки като глицерин, ноноксинол-9, петрол, пропилен гликол, парабени и хлорхексидин глюконат.

Рутинна процедура за самозадоволяване

Няма нищо по-хубаво от силния и еуфоричен оргазъм и всички чувства и усещания, които преминават през тялото и ума. И само когато вземем нещата в свои ръце, преминаваме на следващото ниво. Соло сеансът има своите предимства и е също толкова важен, колкото и сексът с партньор. Много е важно да опознаете тялото си, да откриете точките, които карат коленете ви да се подкосяват, защото така ще изградите увереност в спалнята и извън нея. Не можете да очаквате, че партньорът ви ще чете мислите ви и ще осигури онази искра в леглото, която търсите.

Ето защо, можете да го направите сами и да споделите с половинката в правилният момент и с правилният подход, какво наистина искате. Далеч сме от факта, че всичко зависи от оргазма . Трябва да се отпуснете и да се откъснете от срама и осъждането. Съветваме ви да планирате срещи със себе си и да прегърнете своята сексуалност.

Играчки за прелюдия

Играчките в спалнята стават все по-популярни и търсенето им ще продължи да се увеличава. Изследвания на пазара показват, че до 2030 г. индустрията ще достигне стойност от над 62 милиарда долара.

Инвестирайте в играчки, които ви харесват, и експериментирайте. Все още Използването на секс играчки ни помога да повишим собственото удоволствие. Фактът, че около 80 % от жените симулират оргазъм говори, че жените нямат контрол върху собственото си удоволствие. Играчките са чудесен начин да вземете този контрол в свои ръце и да откриете какво ви харесва. 

Предварителната игра е важно действие, което често се пропуска или забравя в разгара на страстта. Като използвате секс играчки, можете да повишите самочувствието си, да спите по-добре и да бъдете по-удовлетворени във връзката си.  

Сексуална терапия

Сексуалното здраве е еднакво физическо и психическо и бавно хората започват да осъзнават, че е изключително важно. Сексуалността е явление, при което се пресичат биологични и психологически фактори. Точно затова физическото състояние и психологическото благополучие на човека са взаимозависими основи на сексуалното здраве.

Често срещаните проблеми, които засягат сексуалния живот, са свързани с хронични заболявания, болка, увреждания, трудности при оргазъм, болезнен полов акт, сексуални травми, проблеми, свързани с пола и сексуалната ориентация, както и проблеми във взаимоотношенията.

Всички те могат да предизвикат срам, депресия, тревожност, стрес и гняв. Ако не обичате или се срамувате да говорите за секс, използвайте приложения, които ви помагат да се образовате и ви идват на помощ, когато искате да поговорите за проблемите, които имате, и то в уединението на собствения си дом.  

Сексуална осведоменост

Когато намерите начин да се свържете със себе си и да осъзнаете себе си, сексът ще бъде наистина прекрасно преживяване. Дистанцирайте се от работата и другите проблеми, с които се сблъсквате, поне за това време. Когато спрете и осъзнаете усещанията, мислите и чувствата си, вие се освобождавате от чувството на срам, увеличавате осъзнатостта на тялото и ума, както и способността си да изпитвате удоволствие.

Когато правите дихателни упражнения, се свързвате по-дълбоко с тялото си. Усещането за сигурност се задълбочава и тогава можете да се отдадете на по-голямо удоволствие. Ако това не е достатъчно за вас, съсредоточете се върху мощния оргазъм, който ще последва.

За начало дишайте сами или с партньор в продължение на около пет минути, като вдишвате и издишвате през устата. По този начин ще загреете тялото си и ще успокоите ума си, и ще се подготвите за истинско удоволствие.