Пенелопе Крус е родена на 28-ми април, а любовната ѝ история е истинска приказка, за която може да мечтае всяка жена. 21 години по-късно тя и Хавиер Бардем не се отказват от брака си и работят над него, а тайната е тишината.

Срещат се през 90-те на снимачната площадка, но любовта им пламва по-късно. Благодарение на това, че непрекъснато снимат филми заедно, те изграждат толкова силна връзка. Химията между тях е очевидна, но те все още не го знаят.

Отношенията им се променят през 2007, когато Хавиер и Пенелопе снимат „Вики, Кристина, Барселона“. Тогава се влюбват и доказват, че правилното време наистина има значение. Разликата между тях е 15 години.

Пенелопе споделя в интервю за лятото, през което романсът им разцъфтява.

„Знаех, че е началото на нещо, но не знаех на какво. Животът ми е много различен. Надявах се, че той е правилният за мен.“

Оказва се, че е вярно. Двойката пази връзката си в тайна до 2010, когато Хавиер приема награда на фестивала в Кан. Тогава той казва:

„Споделям този миг с моята приятелка, моята половинка, моята любов – Пенелопе. Дължа ти много и те обичам истински.“

През същата година те сключват брак на Бахамите, а през 2011 се ражда синът им Лео. Две години по-късно на бял свят се появява и дъщеря им Луна.

Пенелопе Крус и Хавиер Бардем са наистина успешни имена в историята на Холивуд и в началото на връзката са знаели, че трябва да поставят граници и да изяснят приоритетите си. Семейството застава на първо място.

„Ние наистина пораснахме заедно. Различно е, когато имаш семейство. Ние работим усърдно, но знаем, че работата не може да пречи на отношенията ни.“ – споделя Бардем.

Това важи особено за тях, защото след филма, при който пламва любовта им, снимат още няколко.

Тайната за успешната им връзка се оказва не само тишината и бягството от светлините, но и разграничаването между фикция и реален свят. Знаят кога снимат и кога са в истинския живот.

Двойката крие връзката си от папараците. Не обичат хората да гледат снимките им и да ги обсъждат. Може би романсът им прилича на старите. Не публикуват нищо един за друг в социалните мрежи и почти не обсъждат нищо за отношенията си. Това не пречи да са истински щастливи.