“Тайните на Плейбой” разкрива дълбоки, тъмни и тревожни истини за живота в имението, особено за жените, които го правят това, което е. За много жени времето, прекарано в прословутото имение, би могло да определи останалата част от кариерата им и колкото и усилено да са се борили да избягат от него, спомените им са останали в тях. Холи Мадисън, една от най-известните, дългогодишни приятелки на Хю Хефнър, беше сред най-откровените в групата в опит да разкаже своята гледна точка. Този най-нов документален филм допринесе за връщането на гласа на тези жени и промени общественото възприятие за името на Плейбой. За създаването на проекта, режисьорът Александра Дийн, интервюира повече от 100 души, които са били свързани с Плейбой през последните 60 години. По този начин тя разкри тъжната истина за марката, която твърди, че защитава правата на жените, а вместо това създава общество, в което злоупотребата и насилието се приемат за напълно нормални.

Наркотиците в имението са в изобилие и често са давани на сила

По време на престоя си в имението много жени твърдят, че са били дрогирани без тяхното съгласие. Твърди се, че Хефнър държи кваалуди в чекмеджето на спалнята си, които той предлага на Холи Медисън при срещата с нея за първи път. Той й казва, че нарича лекарството „отварачки за бедра“, но тя отказа да вземе.

По-късно Лиза Лоувинг Барет, изпълнителен асистент на Хефнър в края на 70-те и 80-те години, потвърждава, че той употребява кваалуди, които са описани като „необходимо зло“, защото карат жените да правят почти всичко, след като ефектът се задейства. Според една от бившите приятелки на Хефнър, Сондра Теодор, Хефнър е бил истински наркоман и често я карал да купува кокаин. Тя също така твърди, че наркотиците в имението били толкова достъпни, че дори собственото куче на Хефнър се пристрастява към веществото, след като го облизва от пода.

Пластичната хирургия е на почит

В имението на Playboy има лекар на име Марк Сагенор, който вътрешно е наричан „Dr. FeelGood“. Говори се, че е раздавал свободно лекарства с рецепта и без рецепта и дори се говори, че е тайният любовник на Хефнър от 40 години. Дъщерята на Марк, Дженифър Сагенор, живеела в имението няколко години и споделя, че е била насърчена да си направи пластична операция едва на 15 години.

Марк очевидно е карал жените да се подлагат на уголемяване на бюста. Твърди се също, че е казал на една жена, че кокаинът ще излекува астмата й. Според запознати, манията на Хефнър по пластичната хирургия е неговият начин да поддържа контрол над жените, като гарантира, че всички изглеждат еднакво и нямат никакви уникални характеристики. Това е светът на Хефнър и тези жени просто живеят в него.

“Пластичната хирургия сред момичетата в имението беше натрапчива, всички я правеха с много малки изключения“, споделя Холи Медисън. След това тя си спомня за случай, в който подстригва косата си в опит да си върне чувството за индивидуалност, но решението не е прието добре от Хефнър.

„Косата ми беше наистина дълга. И просто си казах: „Ще отида да си отрежа косата, за да мога поне да изглеждам малко по-различно.“ Върнах се с къса коса. И той се нахвърли върху мен. Крещеше ми и каза, че това ме кара да изглеждам стара и евтина“, спомня си тя.