За Рибите предстои изключително важен период в живота, защото освен, че планетата на кармата Сатурн е във вашия знак, през септември започват Затъмненията в знаците Риби-Дева. Това означава, че в живота ви ще се случат най-съдбоносните и не винаги лесни събития, но които определено ще ви доведат до величие и щастие. Едно условие е, че ще трябва да поемете голяма отговорност върху себе си, да пораснете сериозно и да се отървете от розовите очила.

Затъмнения от 25 март до 8 април

Пролетният коридор на затъмненията ще се проведе в сферата на личните ви пари и семейния капитал, което показва възможността за пълна трансформация и растеж на вашите финанси. В действителност успехът зависи от вашето самочувствие и колко сте готови да се изправите пред страховете си и да поемете нови отговорности.

Пълнолунието и затъмнението във Везни на 25 март ще се случат във вашия сектор на парите и големите инвестиции на вашия партньор, което показва края на някаква голяма финансова ситуация, която може да започне за вас около 14 октомври 2023 г. Например, тогава можете да получите заем или да инвестирате пари, но сега можете да ги преразпределите или да затворите дълга.

Но Новолунието и Затъмнението в Овен на 8 април се случват във вашия сектор на личните доходи, а диспозиторът на Затъмнението Марс ще бъде в съвпад със Сатурн - можете да получите много сериозно увеличение във финансите, в самочувствието. Но благодарение на личната дисциплина или помощта на някой човек. Той може да бъде ваш баща или по-възрастен от вас - например зрял и успешен романтичен партньор. Освен това може да започнете нов цикъл на доходи: до 8 април може да бъдете уведомени за промяна в заплатата.

Любовно запознанство през пролетта

от 25 до 30 април имате шанс да срещнете своята любов, защото Меркурий (управителят на отношенията) ще се свърже с възела на бъдещето в Овен. Така че може да имате нов партньор и по време на съвпада Меркурий-Венера на 19 април може да има важен контакт с този човек.

Гранд Стелиум в Телец

От най-важните позитиви на 2024 г. можем да очакваме Големия финансов стелиум в Телец, който ще се проведе през април и май благодарение на клъстера от планети, водени от Юпитер, главният Дядо Коледа в астрологията. За Риби планетарният клъстер ще се проведе във вашия сектор на роднини и пътувания, като Юпитер отговаря за кариерата ви, а Уран - за интернет. Тоест може да попаднете в нови реалности, свързани с вашата професия.
Също така, Стелиум се среща в преместваща се къща, което означава, че може да решите да промените мястото си на пребиваване. Най-вероятно ще се движите за доста дълго време, до юни 2025 г.

Милионерски аспект през юни

Но от 1 до 8 юни в небето ще се формира милионерски аспект между финансовата планета Плутон и Юпитер, което ще донесе възможности за Риби. Освен това събитието ще бъде свързано с вашите недвижими имоти и големи финанси в чужбина - можете да получите пари за закупуване на апартамент в чужбина или капитал от продажба на жилище в чужбина.
Ще можете да си купите нов апартамент, тъй като Юпитер в Близнаци насърчава покупките на луксозни имоти, но неговият ретрограден цикъл в този сектор на хороскопа ще направи процеса на покупка по-бавен, отколкото сте предполагали. Във всеки случай стандартът на това жилище ще бъде дори по-висок от вашите очаквания, но самият процес на ремонт и преместване може да продължи до пролетта на 2025 г.

Ретрограден Меркурий в сектора на кариерата

От 5 август до 28 август Меркурий ще бъде ретрограден във вашия работен сектор, което показва желанието ви да смените работното си място и можете да се върнете на старото си място. Освен това хора, с които преди сте работили по един и същи проект, може да се появят на работното ви място и сега ще имате нещо ново.

Актуализират се и здравословни проблеми, които може да сте имали преди година, което означава, че ще трябва да се прегледате и изследвате отново. Но бъдете сигурни, този път всичко няма да се забави толкова, колкото през 2023 г. - ще разрешите ситуацията преди началото на септември.

Затъмнения от 18 септември до 2 октомври

Животът ви започва да се променя драматично - всичко, което ви е било познато и стабилно, е към своя край. Това не показва негативни промени, а само вашия растеж и опит, които ще повлияят на желанието ви да преразгледате както отношенията, така и професионалните дейности.
Някои събития ще започнат да придобиват смисъл за вас до 3 септември – на Новолуние в Дева може да имате нова група хора, свързани с работата. Може да срещнете и нов мъж, но той най-вероятно ще е свързан с работата ви. Най-мащабното и силно събитие ще се случи на Затъмнението на 18 септември в Риби с участието на Сатурн – можете да вземете съдбоносно решение, свързано лично с вас. Първо, може да ви бъде дадена сериозна позиция и вие ще решите да поемете още по-голяма отговорност и вероятно ще решите да „завъртите“ важни въпроси с жилище.

Новолунието и затъмнението във Везни на 2 октомври може да ви донесат някаква криза, която ще бъде свързана или с финансите, или с най-дълбоките ви страхове. Най-вероятно Новолунието ще ви накара да направите голяма инвестиция в психическото си здраве, тъй като Диспозиторът на събитието Венера ще бъде в Скорпион - знакът на мистиката и психиката. Пригответе се сериозно да работите през джунглата на вашите комплекси, така че през 2025 г. да можете да изградите живот изключително според собствените си правила!