За Стрелец, затъмненията в Овен и Везни ще се съсредоточат върху областта на любовта и вашите лични мечти. Освен това, ако мечтаете да отворите собствен бизнес, тогава лесно ще успеете през 2024 г., тъй като сериозен бизнес партньор може да дойде при вас благодарение на влиянието на Юпитер. Но от септември определено ще усетите, че енергиите започват да се променят - Затъмненията по оста Риби и Дева през следващите 18 месеца (от 18.09.2024 г.) ще се случат в най-важните ви точки от хороскопа! Това са сфери на кариерата и мястото на пребиваване, които напълно ще се променят и до края на 2025 г. животът ви плавно ще има напълно различни опорни точки.

Затъмнения от 25 март до 8 април

Пролетният коридор на затъмнението ще се проведе във вашите сектори на любов и групи по интереси, както и личен бизнес и социална дейност. Това означава, че Вселената е насочена към промяна на представата ви за щастие и сега ще бъдете максимално фокусирани върху разбирането на радостта на душата си - определено няма да искате да се задоволявате с „поне някои“ връзки през 2024 г.! Възелът в Овен ще изисква от вас да изследвате темата за личното удоволствие от живота, от себе си – ще искате да се изявите в творчеството и може дори да помислите за дете.

Вероятно ви очаква промяна в отношенията с приятели и с някои групи по интереси - на 25 март ще има Затъмнение и Пълнолуние във Везни, което ще сложи край на въпроса, който можеше да назрява от 14 октомври, 2023 г. Например, ако по това време сте се присъединявали към нов екип или сте започнали да общувате с важна група хора (например в чужбина), сега резултатът ще бъде обобщен.

Но затъмнението и новолунието в Овен на 8 април ще се случат във вашия сектор здраве и работа, което може да е началото на нов цикъл в отношенията. Това е аспектът на влюбването! Важно е, че управителят на Новолунието, Марс, ще бъде в жилищния сектор, така че можете да срещнете обекта на привързаност близо до дома си или поради решаване на проблеми с недвижими имоти.

Ключовата дата за вашата любовна връзка ще бъде 20 март - тогава можете да започнете да общувате с мъж, тъй като на този ден Меркурий се свързва с бъдещия възел във вашия сектор на любовта. А от 21 до 30 април ще разберете нещо важно за връзката ви, тъй като Меркурий ще бъде в ретро фаза и ще „разкрие“ онези любовни проблеми, които е важно да разрешите за адекватно начало на сериозен роман.

Гранд Стелиум в Телец

От най-важните позитиви на 2024 г. можем да очакваме Големия финансов стелиум в Телец, който ще се състои през април и май благодарение на клъстера от планети, воден от Юпитер – главният Дядо Коледа в астрологията, който управлява вашия знак. Не можете да избягате от късмета! За Стрелец клъстерът от планети ще се проведе във вашия сектор на работа и здраве, което означава, че ще имате късмет в процеса на излекуване от болест - ще има феноменална ситуация, когато можете да се събудите за един ден и да се почувствате не просто по-здрави, но като цяло на различно ниво на състояние.
Освен това може да изпитате феноменално увеличение, защото вашият управител Юпитер ще се свърже с Уран, който във вашата карта управлява къщата на пътуванията и документите. Буквално за един ден можете да бъдете назначен на нова длъжност и можете да разберете за това благодарение на обаждане - това ще бъде истинска изненада за вас.

Милионерски аспект през юни

Но от 1 до 8 юни ще се формира аспектът милионер в небето между финансовата планета Плутон и Юпитер, което ще донесе възможности за Стрелец. Плутон управлява сектора на тайните, миналото и чужбина във вашата карта, а Юпитер е вашата лична планета, което показва пристигането на капитал от далечен роднина или бизнес партньор. Освен това парите могат да дойдат при вас благодарение на мъж, който например ще ви даде или скъп подарък (кола), или просто ще инвестира във вас (ще плати за образование или пътуване).

Юпитер - вашата планета - изгрява във вашия сектор на отношенията на 25 май. Това означава, че целият ви фокус ще бъде върху партньорството и човека, с когото сте женени или имате любовна връзка. До края на 2024 г. ще бъдете запалени по изграждането на връзки и може също да получите предложение за брак. За мъжете Стрелци това показва нужда от брак, което ще бъде актуално до 10 юни 2025 г.

Ретрограден Меркурий в сектора на кариерата

От 5 август до 28 август Меркурий ще бъде ретрограден във вашия сектор на пътуване и образование, носейки ви документи за международни пътувания и комуникация по правни въпроси. Например, можете да отворите отново старо съдебно дело и да съберете допълнителни документи.

Можете също така лесно да получите някои паспорти, сертификати или международни документи, което сте искали да направите от дълго време. Не си струва да започвате нещо ново, но поемането и решаването на стар въпрос ще бъде успешно.

Затъмнения от 18 септември до 2 октомври

Животът ви започва да се променя драстично поради факта, че през септември започват затъмнения във вашите сектори на жилище и кариера, както и цели в живота и предназначение. Изглежда чувствате нужда да промените опорните точки в живота си, тъй като всичките ви стари цели може да изглеждат вече постигнати и е време да достигнете ново ниво.

Всъщност ще започнете да усещате признаци на предстоящи промени още при Новолунието в Дева, което се случва на 3 септември с диспозитор Меркурий в Лъв. Това показва сключването на нов трудов договор, който може да бъде свързан с чужда държава или някаква богата международна организация. Можете също така да започнете ново обучение, за да разширите възможностите си за кариера.

Затъмнението на 18 септември в Риби ще се случи във вашия жилищен сектор, което ще ви донесе завършване на някакъв дълъг процес в областта на недвижимите имоти и емоционално висока отговорност за вашето семейство.

Но Новолунието и Затъмнението във Везни на 2 октомври ще бъдат във вашия сектор от приятели и екип, което може да доведе нова група хора в живота ви. Например във връзка с работа или ново място на пребиваване. Може да имате завръщане към онези хора, с които сте имали работа преди. Можете също така да си поставите нови амбициозни планове, защото Новолунието ще бъде в сектора на сънищата - сякаш ще започнете да инвестирате енергия в бъдещето, за което сте мечтали от доста време.

Ретрограден Меркурий и Новолуние в Стрелец през декември 2024 г

Следващата година ще завърши в доста голям мащаб за вас, защото Меркурий (управител на вашия партньор и брак) ще бъде в ретроградност във вашия знак от 26 ноември до 15 декември. Първо, тези хора, с които вече сте били в отношения (както романтични партньори, така и колеги), ще се върнат в живота ви в голям мащаб. В допълнение, вие самият може да сте ретрограден Меркурий за мнозина - тоест да пишете на хора, с които сте общували преди това.

Декември ще бъде белязан от връщане към вашия минал стил или дори име, тъй като Новолунието в Стрелец на 1 декември ще донесе нов образ, така да се каже, но с енергия „бил там преди“. Например, можете да се върнете към същия цвят на косата, моминско име и тегло, които сте имали преди много време. Също така ще бъде уместно да преработите някои документи, които може да са свързани с паспорт, регистрация, кариера или някакъв вид юридически документи.