Служител на хотел споделя защо трябва да "изключите осветлението", когато влезете в хотелската си стая.

В платформата за социални медии TikTok хотелската служителка Хейли (@haleewithaflair) казва, че това може да помогне на хората да проверят за дървеници.
Тя публикува видеото, след като вижда как една двойка се събужда покрита с белези, след като е ухапана от дървеници в хотел. Тя споделя:

"Така проверявам стаята си, преди да разопаковам багажа и да се настаня в нея. Първото нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че в стаята ви е тъмно. Изключете осветлението, затворете всички щори и използвайте фенерчето на телефона си. Докато всичко е изключено, ще се качите тук под завивките. Тази има подложка за матрак, но ще проверите под всички гънки".

@haleewithaflair Replying to @___scs🦊 Checking the Mattress Pad #hotels #hoteltiktok #storytime #hotellife #bedbugs #bedbugsinhotel #ChewTheVibes ♬ original sound - Halee-Hotel & Travel Expert

Хейли демонстрира как туристите трябва да проверяват под гънките в ъгъла на хотелското си легло. Тя казва: "Обикновено те обичат да се мотаят в ъглите и гънките."

Тя повдига матрака, за да покаже как туристите трябва да проверяват под матрака и под подложката на матрака.

Хейли предупреждава: "Дори и да не видите буболечки, проверете дали няма петна, като например петна от кръв, защото това също не е добър знак."

Хейли препоръча на туристите да проверяват за дървеници, преди да разопаковат багажа, тъй като дървеници могат да се промъкнат в багажа. Туристите никога не трябва да поставят багажа си на леглото. Най-добре е да го оставят на поставка за багаж или до вратата на стаята.

Някои експерти препоръчват на туристите да изперат всичките си дрехи от почивката веднага след като се приберат у дома, за да убият евентуално попадналите в тях буболечки. Тя също така препоръчва на туристите да проверяват дъските за гладене и завесите за наличие на буболечки.

Дървениците са нощни насекоми, така че изключването на осветлението може да ги накара да излязат да търсят плячка.

Ухапванията от дървеници могат да бъдат зачервени и сърбящи и често са в редица или накуп. При някои хора ухапванията могат да предизвикат алергична реакция. Буболечките могат да бъдат тъмножълти, червени или кафяви и обикновено са дълги само около 5 mm, а яйцата обикновено са бели на цвят. Ако туристите не могат да видят буболечките, те могат да потърсят червени или ръждиви петна по матрака, които може да са смачкани буболечки.

Тъмните петна могат да бъдат екскременти на дървеници и могат да се разкървавят върху тъканта. Дървениците обикновено се крият в шевовете на мебелите, включително на столовете и диваните, които може да са в стаята. Дървениците могат да оцелеят при ниски температури, но умират, когато температурата на тялото им достигне 45 градуса.