Нямаме предвид идеалния партньор, който ще пристигне на бял кон и ще реши всичките ви душевни мъки (ако изобщо съществува). Понякога сродните души се появяват в живота ни с много сътресения и си тръгват по същия начин. Забелязали ли сте, че когато сте най-отчаяни, в живота ви винаги се появява човек, който преобръща мирогледа ви наопаки… и след това също толкова мистично изчезва? В последствие разбирате колко ценни уроци сте научили, дори да е било болезнено.

Причината това да се случва, е защото сродните души нямат за задача да ви забавляват. Те идват единствено и само, за да сринат стените, които сами сте изградили и да ви пуснат на свобода. Връзката между такива хора невинаги е романтична. Нов приятел, член на семейството или колега? Ще ги срещате неведнъж в живота си, но не правете грешката да се вкопчвате в тези отношения. Често те е по-добре да приключат веднага, щом са изпълнили задачата си. Ето как да се научите да разпознавате 4-те вида сродни души:

1. Изцеляващата

Такъв тип хора се появяват в живота ни, за да помогнат изчистването на стари модели, които ни пречат да продължим напред. Обикновено те са наше отражение, което ни показва къде грешим и как да поправим тази част от себе си. Те идват в точния момент – тогава, когато сме готови да ги видим, усетим и да научим урока си. Няма значение, дали ще бъде половинка, приятел или някой друг от обкръжението ви, просто му се доверете.

Как да я разпознаете?

Тези отношения се развиват скоростно и шеметно. Появяват се, когато изпадаме в една и съща ситуация, носеща ни поредната грешка.

Как да съхраните тази връзка?

Трябва да бъдете подготвени, че подобни отношения не живеят особено дълго. Както във всички други връзки, основата се крепи на взаимното уважение и разбиране. Признавайте личното пространство на другия, защото успеете ли да култивирате връзката си, тя може да бъде много плодородна.

2. Тази, която някога сме се срещали…

Това сродните души от ваши минали животи, с които имате чувството, че някъде сте се срещали и в чието присъствие се чувствате удобно и сигурно. Сещате се нали? Говорим за онова усещане, че се познавате цял живот и знаете, че никога няма да се разделите. В тези отношения времето и разстоянието наистина нямат значение. Можете да изречете всичко, което ви хрумне и се приемате такива, каквито сте. Интересното при този тип сродни души, е че те ще ви помогнат да продължите напред без да ви наранят или обидят.

Как да я разпознаете?

Тя ще се появи тогава, когато на показ е истинската ви същност – без маски и преструвки. Ще мислят за вас, ще уважават чувствата ви и ще направят невъзможното, за да ви помогнат да постигнете мечтите си.

Как да съхраните тази връзка?

Просто поддържайте връзка, където и да сте. Достатъчно е да знаете, че мислите един за друг. Такива отношения нямат давност и носят спокойствие и сигурност.

3. Кармичната

Тези хора също са свързани с ваши минали преживявания и животи. Подобни хора могат да донесат доста болка в живота ви, а вие да нямате представа защо. Причината е свързана с егото. Ролята на този тип сродна душа тук, е да ви научи да преодолявате егото си и да поставяте разума на първо място.

Как да я разпознаете?

Връзката с този човек ще ви носи много сходни преживявания. Някои я сравняват с тази на близнаците - както се чувства единият, така е и при другия. Те се прераждат, за да изчистят някакъв кармичен кръг.

Как да съхраните тази връзка?

Вашата задача е да превъзмогнете егото си. Това означава, че ще трябва да се фокусирате върху хубавите аспекти на връзката си и да разберете, че и за двамата е важно да има любов и хармония. Няма да е лесно, но не забравяйте, че трябва да бъдете мили и да не се оставяте на егото си. 

4. Изпепеляващата

Само един човек може да бъде вашата душа близнак на всички възможни нива. Или иначе казано, това е човекът, който можем да определим като другата ни половинка. Тук имаме тотални опозиции, които са причина за силен магнетизъм. Не всеки има късмета да срещне този човек в живота си, но успеете ли, трябва да знаете, че тази връзка е много интензивна и турбулентна. Тя винаги ще ви дава усещането за завършеност и пълнота, а фактът, че сте коренно различни, означава че ще трябва да научите всичко един от друг и да създадете едно голямо „цяло“.

Как да я разпознаете?

Много просто… вие просто ще знаете. Някои го определят като влюбване от пръв поглед. Интересното е, че ще ви бъде писано да бъдете заедно и то за цял живот.

Как да запазите тази връзка?

Най-важното, което трябва да осъзнаете, е че трябва да се учите взаимно един от друг. Откритостта и доверието ще са ваш коз, а най-важното е да бъдете готови за промяна. Защото, когато сте заедно, можете да преодолеете всичко!