Казват, че още преди да се родим ние имаме избрана сродна душа, перфектно наше съвпадение. Някои цял живот я търсим, за да ни допълни и оформи, да ни помогне да изпълним мисията в живота си и да провокира най-добрата наша версия.

За да я открием обаче, трябва да бъдем готови да излезем от зоната си на комфорт и да преминем граници, които не сме предполагали, че бихме могли. Такива се оказват изпитанията, пред които животът понякога ни изправя и които ни карат да пречупим себе си и да рискуваме, без дори да знаем защо...

Ето няколко неща, които ще ти подскажат, че точно той е Единственият:

1. Просто го усещаш и знаеш

Някакво вътрешно гласче постоянно ти повтаря, че това е твоят човек. Това е онази необяснима сила, която те движи и не се нуждае от обяснение.

2. Пътищата ви са се пресичали преди

Сродните души много често се срещат предварително. Някъде, без дори да подозират, колко близо всъщност са. Ако помислиш, ще се сетиш поне за няколко подобни истории, които си чувала.

3. Правилният момент

Бъди подготвена, за да можеш да го „откриеш“. Понякога вашата среща е предшествана от разрушаваща връзка или труден период, но както знаем всичко се случва с причина. Бъди с широко отворени очи дори когато не ти е до това.

4. Спокойствието

Остави страхът и притесненията да съществуват само в миналото и във вече провалените връзки.  

5. Разбирането без думи

Онова чувство да знаеш какво си мисли половинката ти, без дори да си чула гласа му... 

6. Съпреживяването

„В богатство и бедност, в болест и здраве“. Заедно можете да споделите всяка емоция, без значение хубава или лоша е тя.

7. Разкриването пред другия

Познавате много добре недостатъците на другия и все още продължавате да сте спокойни и уверени в истинността на отношенията ви.

8. Важните неща…

Ценностните ви системи съвпадат и гледате в една посока. Вярвате в правилния резултат и се борите за постигането му.

9. Трудните разговори

Много хора ги избягват, защото се превръщат в емоционален кошмар. С твоя човек нямаш притеснения да се гмурнеш в обсъждания, защото си наясно, че накрая ще успеете да разрешите проблема... заедно!

10. Независимостта

Времето, което имате нужда да прекарате отделно не ви притеснява и взаимно уважавате независимостта си.

11. Знаеш, че си Единствената...

... и дори красивата нова колежка не е в състояние да те накара да се побъркаш от ревност. Защото доверието ви един към друг е непоклатимо!

12. Различията

Много често сродните души са пълни противоположности. Там се крие и разковничето – да успеете да балансирате между тези различия и да ги превърнете в изграждащи предимства.

13. Без скандали!

Не си крещите и не се заплашвате с раздяла. Разбира се, че като всяка нормална двойка и вие се ядосвате, но в никакъв случай не позволявате да се нараните един друг.

14. Отдаването

Сродните души обичат да се правят щастливи един друг и могат да оценят всеки малък жест.

15. Извинението

Не е лесно да кажеш, че съжаляваш. Но няма нищо по-хубаво от това да осъзнаеш, че си наранила любовта си и да не се страхуваш да признаеш грешката си.

16. Отново и отново се избирате

Когато стане трудно, много двойки съжаляват за избора си. Но ти, дори и в най-безнадеждните моменти, знаеш, че искаш точно този човек.

17. Ин и Ян

Всеки характер носи своите слабости. Но заедно със сродната си душа, можете взаимно да запълните тези празнини и да постигнете баланса, който винаги ви е убягвал. Често това се случва, когато се „изправите“ срещу своята пълна противоположност.

18. Ръцете, без които не можеш

Това е прегръдката, която може да потуши стреса, ежедневните неприятности, дори конфликта между вас. Там е най-сигурното място на света!