В началото на романтичната връзка може сърцето ти да бие лудо, коленете ти да омекват и да усещаш пеперуди, пърхащи в стомаха. Тези усещания няма да продължат вечно. Рано или късно ще свикнеш с половинката си и ще започнеш да се чувстваш комфортно и уютно. Това е напълно нормално развитие на взаимоотношенията, всъщност даже е прекрасно – етап от връзката, който ще се вълнуваш да достигнеш.

Когато си изградила стабилна връзка с някого, все още ще има моменти, изпълнени с наситена тръпка, но с времето на нейното място ще се настани усещането за комфорт и сигурност.

Истинската любов ще те кара да се чувстваш точно по този начин. Когато си с правилния човек, ще се почувстваш у дома. Ще усетиш свободата да бъдеш себе си, без да се налага да филтрираш мислите и чувствата си.

Точният човек ще познава истинската ти същност - онази част от теб, която криеш дълбоко в себе си и се страхуваш да покажеш пред другите, за да не бъдеш наранена. Той ще те приеме с цялото си сърце, безусловно.

Правилният за теб човек ще се старае да ти осигурява спокойна емоционална среда, в която да се чувстваш свободна да споделяш всичко. Той няма да омаловажава чувствата ти, нито ще те обвинява, че си прекалено драматична. Ще те подкрепя, ще те изслушва внимателно, дори когато му е трудно да възприеме онова, което казваш. Ще ти напомня, че е нормално да чувстваш, да изразяваш емоциите си, да бъдеш себе си.

Сродната ти душа ще ти помага да се чувстваш спокойна и в най-трудните за теб мигове. Той няма да накара проблемите ти да изчезнат, но ще ти осигури безопасно кътче, в което да се справиш по-лесно с тях. Ще те окуражава да споделяш най-съкровените си чувства и мисли и ще те кара да усещаш сигурност, без значение през какво преминаваш.
Лошото ти настроение няма да го уплаши, всъщност дори може да ви сближи, защото той вече познава всяка част от теб и ще те подкрепя във всяко отношение.

Правилният човек ще те кара да се чувстваш комфортно, без значение как изглеждаш. Винаги ще си красива за него, независимо дали си се постарала да изглеждаш добре или току-що си станала от леглото и все още не си се изкъпала. Винаги ще смята, че си неотразима, дори когато ти не се чувстваш така, защото любовта му вижда отвъд повърхностното.

Истинската любов ще те кара да чувстваш комфорт и лекота. Всяка твоя несигурност ще си отиде. Не би могла да се изложиш пред този човек, защото те е виждал и в най-добрите, и в най-лошите ти моменти и те обича точно такава, каквато си.
Той ще ти помогне да свалиш защитните си стени и ще ти даде свободата да бъдеш самата себе си.