Ако е имало промени в живота ви през 2012 г., то очевидно те ще се случат отново, но по-внезапно и възможно най-непредвидимо. Във вашия сектор на любовта и връзките се свързват Венера (управител на дома), Юпитер и Уран, което определено може да донесе сериозни промени. Най-вероятно те ще бъдат свързани с мястото ви на пребиваване, тъй като Уран във вашата карта управлява жилищното настаняване - за много Скорпиони май може да е месецът, в който ще започнете да живеете с партньора си или може би ще подпишете документи за разделяне на имуществото.

На вълната на ентусиазма ще успеете да напреднете в бизнеса. Нова позиция, важни сделки и проекти са значими събития в кариерата, но поводи за радост ще има и в личния ви живот. В месеца на Телеца властва здравословният консерватизъм, Скорпионът е напълно способен да обуздае желанията си. Във финансовите въпроси си струва да проявите сдържаност: спонтанните покупки са забранени. По-добре е да отидете в магазина с подробен списък. При Цветното пълнолуние през май емоциите са разгорещени до краен предел, Скорпионът го очаква потапяне в света на чувствените удоволствия. Изблик на страст ще озари личния ви живот, изпълвайки го с нов смисъл. След това отношенията ви стават още по-силни.

Новолунието на 8 май ще се проведе във вашия сектор на съюза и правните споразумения, което за много Скорпиони може да донесе предложение за брак или да изведе връзката на ново ниво. Тъй като Юпитер - господарят на правните въпроси - ще се свърже с Венера и Уран, вероятно ще изготвяте брачен договор или просто документация като част от работата ви. Например, получаването на служебен апартамент за семейство също е включено във възможностите на това Новолуние. По време на Новолунието вашият главен управител Плутон ще бъде в сектора на недвижимите имоти, така че събитията с апартамент или къща е много вероятно да бъдат важни. Марс обаче ще бъде в дома на работата - може да се увлечете от решаване на безкрайни проблеми на работното място или поради ежедневни проблеми.

Динамичното начало на май ще даде тласък за осъществяването на дългосрочни планове. Промените в работата, семейните събития няма да ви отклонят от правия път, напротив, ще ви помогнат да стигнете до осъзнаването: нещата никога не свършват, а животът е един. Хороскопът за Скорпион ви съветва да се съсредоточите върху това, което ви вълнува и вдъхновява. Вероятно с течение на времето хобито ще прерасне в професия. Под влиянието на Венера в Телец интересът към материалните блага се увеличава, появява се желание за трупане. Въпреки емоционалната нестабилност Скорпионът е в състояние да прояви желязна воля по въпросите на разходите. Ако управлявате финансите си разумно, можете да се отдадете на приятни дреболии и в същото време да формирате въздушна възглавница.

В средата на месеца в живота ще нахлуят нови хора, които ще го оцветят в положителни тонове. Ако преди това е имало някакви съмнения относно бъдещето, ще дойде полезна информация. Общият хороскоп на Скорпиона за май 2024 г. предвижда активно общуване, а запознанства ще се осъществяват по време на пътувания. Благодарение на практическите съвети ще бъде възможно да се подредят мислите и да се определят точките на растеж. Меркурий в Овен ще ви помогне да станете съвършени във всяко едно отношение, като ви дава кураж и постоянство. Скорпионът ще може да развие силните си страни до краен предел, така че никой да не си задава въпроса: кой е най-добрият тук. Единственото, с което не бива да прекалявате, е спортът. Тъй като този период е много травматичен, не е необходимо да се изтощавате с натоварвания.

Важно събитие в личния ви живот ще бъде периодът от 17 до 19 май, когато Венера ще се свърже с Уран. Може внезапно да срещнете мъж или той ще влезе в живота ви чрез познат чрез роднини. Пълнолунието на 23 май в Стрелец ще се случи във вашия финансов сектор – в този ден може да получите голяма сума от партньора си, сериозен финансов подарък, законово обезпечен. За свободните Скорпиони този ден може буквално да повиши самочувствието ви – във връзката ви ще се случи нещо, което ще ви даде усещане за значимост, необходимост и самоуважение.

Последните дни на май ще бъдат прекарани в тичане и приятни задължения; това ще бъде логичният край на пролетта. Положените усилия дават щедри плодове, включително и в парично изражение. Хороскопът за май за Скорпиона предвижда заслужено възнаграждение. За да оставите приятна следа в душата си, можете да си купите нещо скъпо, за което отдавна сте мечтали. Благодарение на Марс в Овен, който разпалва огъня на амбицията, Скорпионите ще повярват още повече в себе си. Нещо повече, процесът ще стане необратим; най-неспокойните личности могат радикално да променят живота си. Още на 28 май енергиите започват да се променят - Юпитер се премества в Близнаци във вашия сектор на криза и общ семеен капитал, което означава, че ще започнете да решавате важни жилищни въпроси. Вероятно поради тригон с Плутон в жилищния сектор ще решите да направите ремонт, да вземете голяма ипотека или да разделите наследство.