40 седмици едно малко, красиво същество растеше в мен. Риташе, въртеше се, правеше всякакви непознати за мен неща. Това беше вълшебно. Искаше ми се обаче някой да ми беше казал какво ще се случи, след като се появи на бял свят.

Момичета – телата ви ще полудеят!

Повечето от нас се интересуват от пренаталното развитие. Четат, пият витамини, внимават с храната и т.н. Нищо не открих обаче, за цялата „забава“ още в болницата – веднага, след като Малчо се пръкна! Мислех, че след като съм родила цялата работа с промените в тялото е приключила. Не!

Ако не бях откачила съвсем, сигурно щях да се забавлявам с всичко това. Ще ви разкажа какво е. За да знаете на какво ще ви подложи собственото ви същество!

1. Ще треперите

Дами, вълнението е почти непоносимо. Ще треперите, ще плачете, ще се смеете и всичко това наведнъж. Моят проблем?

Треперенето продължи часове наред. Изглеждах като абсолютно невменяема и не можех да вържа дори едно нормално изречение. Зъбите ми тракаха сякаш бях в Сибир. Докторите ми обясняваха колко е нормално, а аз имах чувството, че ми трябва психиатър. Разбира се, това са хормони. След раждане адреналинът ви се покачва ужасно бързо. Има вероятност да получите голяма доза ендорфин. При някои късметлийки това продължава само няколко минути. Но при мен – ЧАСОВЕ!

2. Храна!!!!

Да родиш е едно от най-изтощителните неща, които съм преживявала. В много болници не позволяват да се яде известно време след раждането. Въпросът е, че то може да продължи с часове, дори дни. Когато приготвяш багажа си за болницата, не забравяй хапването – подготви се, дори да е тайно! Натъпчи колкото се може повече. След това ще имаш усещането, че можеш да изядеш цялата Вселена. Нещо лесно преносимо и протеиново – ще имаш нужда.

3. Новите ти полови органи!

Никой не ме подготви за най-гадния момент – части от вагината ти ще падат след като родиш. Някакви страховити парчета месо и кръв ще изтичат поне седмица след това. Това е поредната смешна шега, която тялото ни изиграва – месеци наред нямаш цикъл, но повярвай ми, ще ти се върне. Не се тревожи прекалено много. В болницата ме бяха опаковали с нещо като памперси, но този срам не занесох вкъщи. Остана си завинаги скрит там.

4. Пишкането след раждане

Помните ли какво вълнение беше, докато пишкате върху теста за бременност? Препрочиташ инструкциите отново и отново, за да не пропуснеш нещо важно. После дойде онова постоянно ходене до тоалетна, което не те оставя да спиш, да се разхождаш и да живееш нормално. Но тогава поне стискаше? Е, много жени не успяват след раждането. При някои дами мускулите, които вършат работата със задържането излизат в отпуска за известно време. Познайте какво следва... няма нужда да описвам – дано не си от тях.

5. Новото ти лице!

По време на бременност акнето е нещо съвсем нормално. Дължи се на по-голямото производство на прогестерон. Това, което те успокоява, разбира се, е че след раждането кожата ти ще стане гладка, красива и сияеща. Добре дошла в поредната заблуда. Става дори още по-зле. Някакви кратери започват да се появяват по лицето ти – като капак на цялата хубост, която си побрала в новите си килограми.

Най-вероятно пропускам нещо, но нека ви кажа едно: Няма да ви пука! Защото ще се появи най-ценното същество в живота ви – новият малък човек.
И все пак, никога не се знае какви изненади ще ви поднесе това чудо - тялото!