В днешно време, изневерите сред жените са много по-често срещани от преди години. Софи, 35 годишна жена, която е омъжена от 10 години и има дъщеричка със съпруга си, споделя за своята изневяра и как тя е спасила брака й: 

"Мисля, че при определени обстоятелства всеки е способен да изневери, но аз никога не бих го направила отново. Просто си представям лицето на партньора ми, когато му казах какво съм направила, и това е достатъчно да ме спре. 

Беше женски уикенд. С три приятелки наехме статична каравана - беше шумно, много шумно. Две от нас бяха омъжени, една разведена и една самотна майка и никога преди не бяхме заминавали заедно. Когато пристигнахме, забелязахме няколко момчета, които къмпингуваха в съседния парцел. Крещяхме обиди - шеги за разпъването на палатката им и за готварските им умения. Те ни поканиха на питие. Всички бяха сърфисти. Беше като да си отново тийнейджър.

Прекарахме следващия ден заедно, а на втората вечер се напих много и се озовах на плажа с един от тях. Той беше много готин - с дълга коса, млад - и всичко, което мога да кажа, е, че сякаш се намирах на милион години от истинския ми живот. Чувствах се щастлива и свободна. Това беше да започнем със същинската част - истинският секс беше ужасен. Той свърши за секунди, а аз се почувствах толкова гадно. Чувствах се зле от ужас, сякаш бях захвърлила всичко, което съм градила с години.

Когато се върнахме от почивката знаех, че ще трябва да кажа на партньора си. Отне ми седмици, за да събера смелост, а той беше напълно съсипан, когато разбра - и двамата плакахме. Отиде да живее при брат си за няколко дни. В крайна сметка успя да ми прости, събрахме се и започнахме да ходим на брачен консултант. Сега всичко е наред и се чувствам щастлива с мъжа до себе си и семейството, което изградихме заедно. 

Когато се върна назад и си задам въпроса "Защо?", в главата ми се появяват много неща. Смятам, че изневярата ми се дължеше на много неща: бяхме спрели да се забавляваме, рутината ни беше работа, дом, сън. Въпреки това аз бях щастлива и не търсех нищо друго. Просто една нощ всичко се събра и постави на изпитание силата на волята ми. За щастие, двамата със съпруга ми успяхме да се справим с това предизвикателство и да продължим напред, по-силни от всякога."