Изневярата едва ли е елемент от връзката, който може да очаквате, когато решите да споделите живота си с избрания партньор. В повечето случаи искаме повече любов, домашен уют, споделени луди моменти и богат набор от истории, когато снежното време реши да ни принуди да стоим у дома. По някаква причина обаче сме изправени срещу толкова много изкушения, че един от нас наистина ще бъде обречен да стане жертва на сладкодумието от другата страна на телефона или от другата страна на социалния профил.

Благодарение на високоскоростния интернет и умните телефони, всеки може да скрие дори бомба във виртуалното пространство, надявайки се, че ще бъде в безопасност. Там ще се крият голите снимки, разменяните целувки, обясненията в любов и уговорките за срещи, които винаги се случват, когато сте в командировка или ще останете до късно в офиса. Полът наистина няма никакво значение, когато се говори за този социален акт – всички сме равни в тези действия.

Много малко мъже биха могли да простят нещо подобно, мнозина ще ви посрещнат с куфарите на вратата или просто ще ви заличат от живота си. Когато ръцете са галели, а устните – целували, не очаквайте, че ще останат приятелски отношения. Ако все пак получите някакво опрощение, помислете много сериозно за този шанс, защото е по-рядък и от джакпот. Това означава, че човекът до вас е преглътнал егото си, осъзнал е някаква грешки и ще се опита да положи новите основи, но с това ще приключат положителните страни.

Мъжкото съсловие невинаги се смята за светъл пример за флага на моногамните, но пък никога не се отказва от избраната. Безрезервното му доверие и добрина нямат граница, жертвоготовността също присъства. Правим всичко това в замяна на вашата лоялност и любов и никога не сме искали нещо повече.

И щом любовта е правото да дадем силата на някого да ни унищожи и да се надяваме, че това няма да се случи, вие сте успели да извършите точно това. Има ли сте излишни чувства за инвестиране в друг, пожелали сте да зачеркнете всичко хубаво, потъпкали сте нашето доверие и мислите, че с едно „Съжалявам“, наистина би могло да залепи счупеното стъкло.

Сега вече ни казвате, че ни обичате, ала не вярваме, прегръщате ни вечер, но не можете да ни трогнете. Опитвате се да ни зарадвате, но ние се боим от вашите подаръци. Вдигаме всички щитове и се подготвяме за всичко най-лошо. Спираме да споделяме, защото колкото повече знаете за нас, толкова по-лесно ще е отново да ни нараните! Живеем във връзка, която много напомня на отношенията с ракова клетка – организмът ни я игнорира и изолира, докато не дойде време за операция.

Вече няма изненада, няма емоция и няма значение. Сега сте свободни да отидете при другия, да спите с него и да ни гледате в очите и да продължите лъжите си. Ние не можем да забравим отровата и онези белези, които сте оставили за спомен. И дори да дойде време за раздяла, завинаги ще заспивате в чуждото легло, чудейки се дали телефонната страст не се е пренесла някъде другаде. И ако ние сме ви пуснали да летите и да мислите, че сте надиграли себе си, тогава не отписвайте кармата, която рано или късно ще върне същия жест. И ако от хотел Калифорния наистина можехте да излизате, когато искате, но никога да не напускате, то от нас може да си тръгнете и завинаги да не се върнете.