Меркурий, управителят на знака ви, ще премине през вашия сектор на тайните, миналото и всичко, което е скрито от погледа от 3 юли. Ще искате да бъдете по-потайни и да пазите в тайна някои събития от живота, сякаш за вас току-що е започнал период на уединение и натрупване на вътрешен потенциал. Във външен план това може да се изрази в необходимостта от намаляване на контактите - през юли минимум хора ще останат в диалог с вас, защото ще има нужда от натрупване на вътрешни умствени резерви.
Това може да се дължи на факта, че ще се влюбите - опозицията на Меркурий и Плутон може да донесе привличане на човек, надарен със сила и мощ. Може да се реализира и в сблъсък с някой мъж, например шеф или съпруг - сякаш не можете да споделите нещо. Новолунието на 4 юли може да доведе около вас нова група хора, повече от тях жени - едно пътуване, среща с приятели ще ви вдъхнови и ще ви даде любяща лекота на битие. Въпреки това, на 4 юли може да има красива среща- пригответе се.

В хороскопа на Дева за юли 2024 г. се усеща духът на авантюризма. Навсякъде цари атмосфера на лекота и забавление, невъзможно е да се седи у дома. Семейните хора ще могат да се забавляват с любимите си, а свободните ще имат незабравими емоции и приключения. Дисхармоничното Слънце в Рак разпалва вътрешните страхове, което кара Девата да се съмнява в успешния резултат. Не се отдавайте на мрачни мисли, по-добре е да насочите вниманието си към нещо приятно: хоби, фитнес, СПА. Свежи впечатления ще донесе пътуването по време на Гръмотевичното пълнолуние през юли, когато оптимизмът витае във въздуха. Смяната на обстановката, новите места и познанства ще помогнат на Девата да избяга от несгодите. След пътуването животът ще се промени към по-добро.

Рутината в живота ще предизвиква раздразнение; в началото на юли ще се събуди жаждата за промяна. Монотонна работа, скучен живот, ограничен социален кръг - има много причини за отчаяние. Според хороскопа на Девата спасение от скуката ще бъде хобито, което ще даде радост от творчеството и ще разшири кръга от познати. Тъй като Венера в Рак се докосва до дълбоки емоции, може да възникнат негативни преживявания. Под игото на спомените Девата е в състояние да загуби вяра в себе си, което ще предизвика депресия. Спешно трябва да се отпуснете и да превключите на нещо положително. За тази цел можете да отидете на пътешествие: честата смяна на картини е това, което лекарят е предписал. Финансовото положение в средата на месеца ще бъде стабилно положително. За това спомагат направените по-рано инвестиции, които ще започнат да носят дивиденти. Общият хороскоп за Дева за юли 2024 г. смята, че ако управлявате печалбите разумно, доходите ще се увеличат значително. Препоръчително е да инвестирате в недвижими имоти и акции, но не трябва да има спонтанни разходи. Объркването може да бъде причинено от Меркурий в Лъв, склоняващ към екстравагантност в поведението. Тъй като това не е в природата на Девата, несъответствието между вътрешното състояние и външните обстоятелства води до дисбаланс. Да останете на повърхността ще ви помогне дистанцираният поглед към ситуацията, когато не е необходимо да доказвате нищо. Ако се вслушвате само в себе си, всичко ще се оправи.

Важен период за вас ще бъде 11-12 юли, когато Сатурн в сектора на отношенията ще бъде в тригон с Венера. Това говори за запознанство, среща от любовен тип. Възможно е да имате задушевен разговор с жена, която ще ви даде важен съвет относно отношенията.
Вероятни са и забавни и приятни купони и разговори за нещо, което ви топли отвътре.

Важен ден за вас ще бъде 12-14 юли – периодът на опозиция между Плутон и Венера, който може да донесе ярък любовен изблик от една страна и резки промени в работата. За много Деви този аспект може дори да катализира служебна романтика, но след това се пригответе за сериозни страсти.
През последните дни на юли ще има недостиг на време, което ще ви принуди да се откажете от някои планове. Ще се наложи да ускорите темпото, за да избегнете крайните срокове. Хороскопът за юли за Дева предвижда успех, но подчинен на упорита работа. Ако имате възможност да отидете на пътуване, за да обмените опит, трябва да се опитате да си уредите командировка. За Девите, занимаващи се с услуги и продажби, както и за тези, свързани с работа с хора, Марс в Близнаци е благоприятен период за кариера. Общителността се увеличава, чарът излиза извън скалата, остава само да насочите разговора в правилната посока. За да ви съпътства късметът в бизнеса дълго време, е препоръчително да насочите част от печалбата към благотворителни цели.
Пълнолунието на 21 юли се случва във вашия любовен сектор - сякаш за втори път, започвайки от 23-24 юни, ще вземете сериозни решения по отношение на връзките. Не говорим за брачен съюз, а за връзка, която тепърва започва. Сякаш ще видите в пълен изглед каква връзка наистина имате и как вашият партньор се отнася с вас.
Освен това Пълнолунието може да донесе бременност или среща. Интересно е, че като цяло Вселената поставя сериозен акцент върху темата за взаимоотношенията. През целия юли Нептун и Сатурн изглежда ще ви принудят да предприемете по-сериозен подход към това как да изградите съюз: партньорството по какъвто и да е начин винаги е история за двойка, така че ще трябва да подходите към темата за любовта много рационално, без розово- цветни очила. За вас е важно да се научите да поддържате баланс – колко инвестирате и колко допринася вашият контрагент.