Въпреки факта, че знакът Лъв се управлява от Слънцето и всяка негова позиция в небето създава промени в живота на представителите на този знак, транзитите на планети през съзвездието Лъв се считат за най-сериозни за вас. Факт е, че знакът на Лъв е домът на Слънцето, така че всяка планета в този знак се проявява експанзивно и понякога дори детински, като дете, посегнало към кутия със сладкиши. Да, има планети, които са неудобни в знака Лъв (Уран и Сатурн), но дори те успяват да отнемат лъвския пай от кралското величие от позицията си.

През юли Слънцето ще преминава през знака Рак почти до края на месеца - 4 юли може да ви донесе пътуване или начало на чат, някакъв вид комуникация в мрежата. Между другото, Венера също ще бъде в Рак, така че са вероятни тайни срещи или онлайн комуникация, което ще донесе много удоволствие. От този период можете да започнете да отслабвате - Новолунието ще донесе положителни промени за тези, които трябва да се отърват от няколко излишни сантиметра в талията.

Хороскопът за Лъв за юли 2024 г. ви съветва да намалите темпото. Дошло е времето за лятно спокойствие: в движенията се вижда забавяне, всички мисли са само за почивка. Не е необходимо да се пречупвате, ако е възможно, струва си да си поемете дъх. Под влиянието на Слънцето в знака на Рака, Лъвът, склонен към скандалност, губи игривото си настроение, мисли все повече за ролята си в семейството. Това е добро време за укрепване на родителския авторитет и за изграждане на доверителни отношения с децата. Тъй като Гръмотевичното пълнолуние през юли насърчава работата върху себе си, Лъвът се стреми към съвършенство. Красиви тоалети, нова прическа - върхът на айсберга. За да се доближите до идеала, трябва да приведете тялото в отлична физическа форма.

Началото на юли ще донесе финансово благополучие, което ще даде повече свобода и увереност в бъдещето. Не може да се притеснявате за непланирани разходи: всеки каприз е достъпен. Хороскопът на Лъва съветва да не отлагате покупката на неща, за които отдавна сте мечтали. Вероятно подобни разходи ще се сторят на някои неразумни, но сега те са много подходящи. Благодарение на влиянието на Венера в Рак, символизираща майчината грижа и любов, отношенията с близките ще се подобрят. Взривоопасен характер, Лъвът ще намери сили да направи компромис. Такава смирена позиция ще се хареса на родителите, които предпочитат да забравят старите обиди. Препоръчително е да ги попитате как се справят, ако имат нужда от помощ.
Но най-приятното събитие ще бъде преходът на Венера в знака на Лъв - от 12 юли ще бъдете много привлекателни за противоположния пол. В дните от 12 до 15 юли ще почувствате невероятно мощна сексуална енергия – Плутон ще влезе в опозиция с Венера, така че се пригответе за общуване с властен и напорист мъж. Можете да срещнете човек, надарен с власт и статус, но тази връзка може да е твърде интензивна - ураган от емоции е гарантиран за вас.
На същите тези дати, от 14 до 17 юли, Марс се свързва с Уран във вашия сектор на статус и кариера. Може да имате внезапно повишение или шефът ви може да има промяна.

За много Лъвове може да се случи съдбовно запознанство, което ще промени много. Например, това може да е мощен човек от влиятелна сфера. Може да повлияе на кариерата ви и дори на статуса ви - можете да станете по-богати с него.

Новите хора в средата на месеца ще имат значително влияние върху бъдещето. Може да се случи така, че непознат човек да ви предложи добра сделка или да ви покани на мечтаната работа. Общият хороскоп на Лъв за юли 2024 г. смята, че такива предложения са много редки, не трябва да ги разсейвате. Ако се налага да подобрите знанията си, трябва незабавно да го направите. Моментът, който предизвиква безпокойство, е позицията на Меркурий в Лъв, когато егоизмът се преобръща. Разбира се, Лъвът ще започне да се преструва и да оказва натиск върху другите, безсрамно налагайки мнението си. Вместо да използвате властта за зло, трябва да я използвате за добро. Най-вероятно наоколо има хора, които се нуждаят от помощ, трябва да ги вземете под крилото си.

На 21 юли ще има Пълнолуние в знака Козирог – във вашия сектор на работата и здравето. Първо, може да има повторение на събитията, които се случиха на 22-24 юни, на първото пълнолуние в Козирог. Например, ако тогава сте взели решение за вашия работен екип, сега отново можете да се изправите пред същите задачи. Също така, бъдете внимателни към физическото си състояние - сега трябва да обърнете внимание на съветите на лекарите.
Важно е на 22 юли Слънцето да влезе в опозиция с Плутон - първо, събитията от 12-13 юли може да се повторят, и второ, ще имате важна комуникация с властен човек, шеф или гадже.

Очарователният край на юли ще остави ярки впечатления. Най-накрая ще е възможно да уредите всички въпроси, да намерите необходимата сума, за да отидете на почивка. Според хороскопа за юли пред Лъва се откриват големи възможности по отношение на почивката. Може да се появи горящ билет или приятели да ви повикат на някое екзотично място: по-евтино е да купувате заедно. По отношение на здравето позицията на Марс в Близнаци не може да се нарече безопасна, бдителността трябва да бъде удвоена. Тъй като Лъвовете са победители по природа, те са склонни да надценяват възможностите на организма. Важно е да се погрижите за превенцията на простудните заболявания: хремата може да доведе до сериозни усложнения под формата на синузит, бронхит и дори пневмония.

Но ретроградните Сатурн и Нептун в сектора на трансформацията, кризата и сексуалността могат да ви върнат към анализа на преживяванията и необратимостта на дълбоките лични промени. Комплексите и тайните желания могат да излязат на повърхността - опитайте се да не потискате нищо в себе си и в идеалния случай го обсъдете с психолог. Също така Сатурн и Нептун могат да се съсредоточат върху финансите на партньора си - сякаш преразпределението на семейния бюджет ще изисква внимание.