Днес ще разберем как да се справим с влиянието на Нептун в Риби, което ще продължи почти до края на 2024 г.

Поредната вълна от ретроградност е на прага на новия месец. Непосредствено след тази на Сатурн ще се сблъскаме и с ретроградността на Нептун, която, разбира се, няма да остане незабелязана за всички нас. Определено не си струва да зачеркнете всичките си планове и да изоставите това, което сте планирали, но също така няма да навреди да се подсигурите с хора, на които можете да разчитате при взимането на спонтанни решения. А ви предстоят много такива.

Вероятно ще се клатушката напред назад в живота, а емоционалната нестабилност и аспектът в Риби само ще засилят желанията, които нямат много връзка с истинските ви цели. Как да не се поддадете на вълната от чувства и да продължите да се движите в избраната посока, ще разберем по-долу.

Какво е специалното за Ретроградния Нептун от 2 юли до 7 декември 2024 г.?

През 2024 г. ретроградността на Нептун започва на 2 юли и продължава до късно през нощта на 7 декември. Той отново ще премине в знака Риби, което за мнозина ще открои емоционални проблеми, които досега са успели да държат под контрол или просто да игнорират. Нептун се счита за планетата на мечтателите, така че всички наши фантазии през този период се приемат сериозно и се разиграват в различни сценарии.

Всеки с подчертан Нептун в наталната си карта може спокойно да разчита на интуицията си и също да изпита невероятна вълна от вдъхновение. Вярно е, че това също крие своите рискове, но дори тези, които, винаги предпочитат реалността и фактите, ще почувстват прилив на жажда за творчество.

Какво влияние ще има върху нас ретроградният Нептун в Риби през 2024 г.?

Обикновено тази планета винаги поддържа отрицателното си движение в продължение на шест месеца, така че най-силният тласък ще бъде в края и в началото. Планетата на мечтателите ще принуди много от нас да се потопят в мечти и в същото време да започнат сериозна интроспекция на живота си и да си зададем въпроса: „Живея ли така, както наистина искам?“.

Има голяма опасност да осъзнаете дългия път до вашите желания и впоследствие да се потопите в депресивни състояния, тъй като Нептун влияе пряко на емоциите. Мнозина ще почувстват нужда от творчески хобита, било то редовно слушане на музика или периодични майсторски класове по танци или правене на сладкиши.

Най-силно влияние на ретрограден Нептун в Риби ще усетят всички водни знаци на зодиака ( Рак, Скорпион и Риби ), както и Стрелец и Близнаци. Тази петица може да почувства невероятен духовен подем, така че е възможно и необходимо да реализирате и най-смелите си мечти. За щастие имате достатъчно умствена сила за това, но не трябва да забравяте и материалните проблеми.

Нептун няма да подкрепи останалите толкова активно, така че е по-добре за тях да се поддадат на мечтите само за собствено удоволствие и да не ги пренасят в живота си, оставайки възможно най-рационални. Вярвайте на числата: правете планове, проверявайте разписките и записвайте всички споразумения на хартия. Ако все пак потънете в мечти, но действате уверено и с документи, тогава всичко определено ще се сбъдне по начина, по който искате.

От какво трябва да внимавате по време на Ретрограден Нептун в Риби 2024?

Вероятно не е трудно да се досетим, че периодът ще бъде вдъхновен от безкрайно мечтание, което ни кара да разиграваме в главите си желани истории, които все още не могат да бъдат реализирани в живота. Определено не си струва да потъвате в тези фантазии, защото времето си минава и нищо в живота няма да се промени поради това. Нептун в Риби е най-инфантилната комбинация, така че не се поддавайте на желанието постоянно да мечтаете и просто действайте повече.

Това също може да накара мнозина да изпитат проблеми със съня, така че не забравяйте да се придържате към графика си и не оставайте до късно. И най-важното, не вземайте спонтанни решения. Утрото е по-мъдро от вечерта, така че във всяка ситуация изчакайте поне още един ден, тъй като има голяма вероятност след няколко часа брилянтната идея да изглежда абсурдна, макар и много изкусителна.

Какво е хубавото на Ретроградния Нептун в Риби 2024?

Естествено повишеното сънуване има своите предимства. Всеки, който държи на постоянното творчество, определено няма да има нужда да се оплаква от липса на вдъхновение, особено в началото на ретроградността. Ще има и желание да опитате нещо ново, като например редовно посещение до фитнеса или бродиране на аксесоари. Тук няма нужда да се сдържате! Напротив, ако усетите потенциала си, можете да помислите как да го превърнете в нещо повече от просто хоби.

Като цяло, предстоящата ретроградност на Нептун в Риби ще бъде от голяма полза за всеки, който е малко закъсал в живота. Обърнете внимание на това, което ще дойде при вас от само себе си , било то интереси, работа или дори хора. Голяма част от това ще ви тласне в правилната посока и ще ви помогне да задвижите нещата. Само не забравяйте, че действията са по-добри от думите, а парите са по-надеждни от ръкостисканията.