Меркурий влиза в Лъв на 2-ри юли, където ще остане до 26-ти юли

Меркурий в Лъв ще засегне предимно Лъвове и Водолеи и скоро след това Телци и Скорпиони.

Започвате да мислите по два начина: единият е тактическите маневри и по-широко, стратегическите ходове, които ще придвижат плановете ви. Поставяте високо летвата, не се увличате емоционално и всичко се оценява спрямо тази цел. С второто търсите начини да си прекарате повече от добре, особено на почивка и това означава или да придадете нотка лукс, или да бъдете различни от това, с което сте свикнали!

Слънце и Венера в Рак не следват вашите възвишени видения, но можете да ги подготвите в ума си и лека-полека те ще последват в прекрасната среда на Лъв!

Всичко зависи от Меркурий:

На 3-ти юли той прави първата и най-важна от двете планетарни формации, които прави по време на курса си в Лъв. Първо формира опозиция на Плутон.

Връзката тук обаче е по-сложна, защото имаме и "скрития" квадрат на Плутон с астралния Уран. Това е, което подхранва конфликтите на световно ниво! Така че в същия ден имаме и "скрит" квадрат Меркурий-Уран. Това е противоречива ситуация, която може да ви тласне в различни посоки, но общият елемент е, че ви тласка към крайности! Особено, ако сте родени през първите два или три дни от неподвижните знаци. Манията и привързаността към определени мнения се сблъскват с подривните идеи и желанието за промяна на курса, но по нестандартни начини. Резултатът може да бъде резки движения, които влошават ситуацията.

На 8-ми юли, с Меркурий-Юпитер, но също и на 13-ти, когато Меркурий е в квадрат с Астралния Юпитер, вие казвате много, но го казвате ясно.
Разбира се, макар и временно, Сатурн също ще се опита да ви задържи, който междувременно, на 11-ти от месеца, образува "скрит" тригон с астрален Меркурий.

На 14-ти отново с квадрат на Астрален Меркурий с Тропически Хирон, мислите за минали величия и като ги разказвате, не плачете, защото от това полза няма. Не сте за винтидж мисли! Навсякъде около вас, разбира се, консервативната реторика набира сила и се проектира все повече и повече от всяка страна, положителна или отрицателна.

На 16-ти юли имаме участието на Меркурий в друга важна формация: Той влиза със своята астрална версия с Марс и Уран и кръст със Сатурн (в техните тропически версии). Приносът му тук не е без значение. И това е така, защото експлозивният съвпад на Марс-Уран в "скрит" квадрат с астрален Сатурн тласка една вече съществуваща опасна ситуация до крайност! Присъствието на Меркурий не може да смекчи първоначалния огромен импулс на тази трудна връзка. Но дава възможност за създаване на канали за преговори за втори път, стига да има по-широк визуален и оригинален подход към това, което е очевидно и изкривено от „логиката“, скрито зад политики или числа. И разбира се, при условие, че участващите трябва да се откажат от привързаността към консервативни, консолидирани и монолитни възгледи или към тесните граници на индивидуалния интерес. Същото, разбира се, важи и на лично ниво. И не започвайте "лозунги" от типа "ножът ще опре в кокала", защото от това просто няма смисъл.

На 19-и в тригона с Хирон успешно призовавате познатото и изпитаното и творчески си припомняте опита от миналото. Тук има добър баланс, защото в същия ден, със „скрития“ тригон на Астрален Меркурий към Тропическия Нептун, вашите „антени“ са особено чувствителни към вътрешни и външни вибрации и вашето въображение е подходящо стимулирано!

На 20-ти юли и с Меркурий в тригон с Ерида, темата за планиране и организация ще мине през ума ви. Но това ще мине само през ума ви...

На 22-ри юли Меркурий и Уран в квадрат ви водят към предизвикателства и експерименти.