Ретроградните периоди са спечелили репутация, че носят хаотични вибрации. За щастие, ретрограден Юпитер 2022 не е от онези, които осуетяват плановете ви или предизвикват напрежение. Вместо това ви дава сила да извършвате сериозна духовна работа. Между 28 юли и 23 ноември Юпитер прекарва време в жестокия Овен, преди да се премести в чувствителния воден знак Риби. Този транзит е дълбоко личен и създава настроение за сериозен размисъл. Това е период на признаване на нашия вътрешен растеж и разширяване на нашите сърца и умове. Тъй като щастливата планета газов гигант предлага подкрепа в стремежа ни за самоусъвършенстване, ще е добре да знаете как ретроградният Юпитер през 2022 г. ще се отрази на вашия зодиакален знак.

Има причина Юпитер да се свързва с изобилие и просперитет. Това е благотворна планета, което означава, че е свързана с положителни влияния. Планетата е свързана с личностно развитие, духовно израстване и търсене на по-дълбок смисъл. Когато Юпитер е директен, има новооткрито чувство на оптимизъм, както и огромна неотложност да разглеждаме забележителности, да изследваме и да храним умовете си с големи джобове информация. „Когато планетата е ретроградна, ние обръщаме това желание за експанзия навътре. Това е плодотворен период, в който да се свържете с вътрешния си компас и да признаете еволюиращото пътуване на душата си.

Когато ретрограден Юпитер пътува през смелия Овен, може да забележите вълнуващо развитие на семената, които сте засадили тази година - независимо дали става въпрос за бизнес ходове или прояви на романтика. Но ретроградния Юпитер ни моли да приведем тези неща в съответствие с нашата вътрешна цел. След като Юпитер влезе отново в Риби, ние заемаме емпатична позиция към другите и оценяваме по-голямата картина на колективното изцеление. Тъй като това е благоприятна планета, въздействието на обратното въртене на газовия гигант е много по-фино и дори катарзисно.

Но това не означава, че влиянието на планетата трябва да се подценява. Този ​​транзит засилва нашето търсене на суверенитет и отразява факта, че като излекуваме себе си, ще можем да излекуваме света. Продължете да четете, за да разберете как ретроградният Юпитер през 2022 г. ще повлияе на вашия зодиакален знак и как ще разширите вътрешния си свят.

Овен

Няма недостиг на добри вибрации по време на обратното въртене на Юпитер, Овни. Небесното тяло активира усещането ви за себе си от май и след като по-късно се завърти в замечтаните Риби, очаквайте огромни разкрития, що се отнася до вашето лично развитие. Този ретрограден период ще ви накара да обмислите по-дълбокото значение зад целия си скорошен растеж. Отделете това време, за да се уверите, че „азът“, който показвате пред света, се доближава максимално до този, който е вътре в душата ви.

Телец

Ретроградният Юпитер разпалва вашите подсъзнателни нужди и желания, разширявайки вашите собствени граници. Въпреки че е време да забавите темпото и да признаете усилията си, когато Юпитер влезе в Риби по-късно, може да намерите подкрепа за вашето духовно пътуване в лицето на близките си хора. През последните няколко месеца сте били заети с това да се радвате на самотата си и Ретроградният Юпитер няма да е по-различен. Вместо обаче да търсите духовност някъде навън, четейки различни книги и слушайки различни учители, вижте дали не можете да станете най-добрият си учител сега… и да споделите цялата тази новооткрита мъдрост с приятелите си!

Близнаци

Ретроградността на Юпитер оживява социалния ви живот, Близнаци, и става ясно, че хората около вас силно влияят върху вътрешния ви растеж. Точно сега Юпитер ви моли да изкорените онези, които не ви позволяват да се развивате. Завинаги социалната пеперуда, транзитът на Юпитер през вашия единадесети дом ви е накарал да цените приятелите си дори повече от обикновено. Но колкото и натоварено и забавно да е лятото ви, последната част от ретроградността ще ви накара да се съсредоточите отново върху работата. Уверете се, че се изкачвате по правилната стълба.

Рак

Сезонът на Рака приключи, но той може да остава след себе си остатъчна меланхолия. Но не се страхувайте – обратното въртене на Юпитер предлага почивка от лятната тъга, като ви подканва да се фокусирате върху кариерата си, докато се привеждате в съответствие с работата и вътрешната си цел. Може да погледнете назад и да не наречете точно това лято забавно, но определено бихте го нарекли продуктивно. Сега е моментът да се насладите на полседните си отличия.

Лъв

Ретроградността на Юпитер подхранва жаждата ви за скитане, тъй като ви вдъхновява да изследвате нови места и култури. Очаквайте да изчистите всяка отрицателна енергия, когато Юпитер се премести в Риби през октомври. Откакто Юпитер започна прехода си през Овен, вие търсите свежи хоризонти. Докато великият благодетел е ретрограден през вашия дом на пътуване, вие вероятно ще планирате следващите стъпки от вашето лично пътешествие. Нека сърцето ви посочи правилната посока.

Дева

По-голямата част от ретроградността на Юпитер ще бъде изразходвана за освобождаване на всичко, което ви е задържало или по някакъв начин е възпрепятствало вътрешния ви растеж. Това е интензивен период на размисъл, така че не се колебайте да разчитате на най-близките си взаимоотношения за утеха, докато преминавате във вашето духовно пътуване. Въпреки че Юпитер е щастлива планета, може да усетите нещо друго докато преминава през вашия осми дом на трансформация. Сега сте на лечебно пътешествие и ретроградният период ще ви напомни за любящите партньорства, които ви помагат да го преживеете.

Везни

С обратното въртене на Юпитер, обикалящо около вашия дом на партньорствата, любовта е в ума ви. Добре е да разчитате на партньорствата си, но точно сега от вас се иска да анализирате динамиката на връзката и да помислите как любимия помага за вашето лично израстване. Чувствате се късметлии в любовния отдел напоследък. Но ретроградният период на Юпитер ще ви напомни, че ангажираните партньорства не винаги са само забавление и игри – фокусирането върху границите сега ще ви направи по-силни.

Скорпион

Добър момент е да включите нови рутинни процедури за грижа за себе си, Скорпиони. Ретроградният Юпитер ви помага да поемете контрола върху вътрешното си изцеление, като същевременно ви напомня за подкрепата и грижите, които получавате от личните си взаимоотношения. Можете лесно да постигнете най-добрата форма в живота си точно сега, тъй като Юпитер инжектира някаква нова надежда в здравето и ежедневието ви. Въпреки че ретроградният период няма силата да промени изцяло живота ви, една нова рутина за грижа за себе си ще ви помогне да се наслаждавате на живота си.

Стрелец

Ретроградността на Юпитер осигурява всички топли и нежни чувства, от които имате нужда, Стрелци, и възстановява вярата ви. Този транзит ви дава новооткрито чувство на признателност за вашите страсти и как те са допринесли за вашата вътрешна цел. Ретроградността на Юпитер ще ви накара да преоцените дома и личния си живот. Докато в началото на транзита ще ви се иска да флиртувате с всеки, до края на октомври започвате да се съмнявате дали последните ви ходове са били в съответствие с вашата истина. Що се отнася до сигурността, слушайте първо себе си.

Козирог

Ретроградността на Юпитер е свързана с връщането към корените ви, Козирог. От вас се иска да помислите върху чувството си за дом и семейство. По-често, отколкото не, вие сте вълк единак, когато става дума за вашето вътрешно израстване - но този транзит ви помага да признаете вътрешната подкрепа, която ви помага да постигнете целите си. Докато обикновено сте заети с публичните си роли, ретроградността на Юпитер в Овен ви кара да се съсредоточите върху семейството си. Може да има някои емоционални проекти, които се нуждаят от вашето внимание сега.

Водолей

Като въздушен знак главата ви е хронично в облаците, но ретроградността на Юпитер ви кара да мислите дълбоко за материалния свят. Този транзит е свързан с привеждането в съответствие на вашите комуникационни умения и себеизразяване с това как наистина се чувствате. Юпитер много щастливо ви запознава с нови хора и ви учи на удивителни неща, докато е в Овен, а сега е моментът да категоризирате всичко, което сте научили. Ако има непрочетени книги и недовършени разговори, поемете ангажимент да ги довършите.

Риби

Време е да слезете на земята, Риби. Този период е за повторно калибриране на вашия фокус, така че да се приведе в съответствие с материалния свят. В момента става дума за намиране на равновесие между вашите вътрешни нужди и външното придобиване на вещи и материални блага. Вие научавате ценните уроци за ресурсите от 10 май и ретроградността на Юпитер ще продължи да затвърждава. Ако сте открили нова оценка за материалните блага, запитайте се как можете да ги използвате, за да стоите още по-твърдо в своята истина.