Юпитер влиза в знака Козирог на 02.12.2019 и ще преминава от там до 19.12.2020.

Юпитер е планетата, която носи късмет и разширение на знаците, през които преминава, както и на сферите, за които тези знаци отговарят.

В случая малко повече от година планетата ще се намира в Козирог, знакът който отговаря за старанието, поемането на отговорност, прескачането на трудности, сблъсъка с авторитети, стабилния напредък, строителните дейности и надграждането.

От една страна, през периода ще имаме късмет с доказването на възможностите ни пред хора, които до скоро са ни притеснявали. Трудностите и пречките, които ни изникват, ще преодоляваме с постоянство и упоритост и ще имаме късмет нещата, които стартираме и за които се стараем да се развиват с правилното темпо и при добър попътен вятър.

От друга страна, преминаването на планетата в този знак ще направи периода благоприятен за инвестиране в строителни дейности, закупуването и обзавеждането на имот.

В личен план е възможно свободните от нас да започнат връзка, която да е сериозна и да се задълбочава с времето, докато заетите ще се сближат още повече с любимия, премествайки се под един покрив с него, сключвайки брак или започвайки нова съвместна дейност.

Също така не трябва да забравяме, че годината е добра за подлагане на планирани или наложителни операции и правене на зъби.

Най-успешно ще бъде пребиваването на Юпитер в Козирог за земните знаци Козирог, Телец и Дева, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци.

При тях може да се очаква издигане и успех в службата, поява на нови професионални възможности, както и финансово благополучие. Нещата ще им се случват с лекота и усилията им бързо ще получават възнаграждение. Те ще имат възможност да демонстрират талантите и възможностите си пред останалите и да получат признание.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион ще имат промяна и развитие в партньорствата, както в личните, така и в професионалните. Очаква се при тях да има период на напасване към друг човек. Късметът и растежът им и личен и в професионален план ще зависи от други хора и обстоятелства. При всички случаи ще имат полза от социални контакти, както и от партньорски взаимоотношения.

Огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен е възможно да сменят жилища, да разширяват или обновяват домовете си, както и да променят обзавеждането си. Също така не е изключено семействата им на нарастват с нови членове.
Тези знаци ще имат късмет във финансовите дела. Много вероятно е да теглят или погасяват кредити, да намират инвеститори за свои проекти или да работят успешно с чужди пари и ресурси.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще растат в кариерата и ще правят впечатление на висшестоящи със своя оптимизъм, непринудено отношение към останалите и професионализъм. Те ще успеят да предприемат първи стъпки в осъществяването на своя отдавнашна цел.