X

Как да имаш връзката, за която всички мечтаят

от в 10:00 на 11.06.2017 в Всичко за теб | Любов


Как да имаш връзката, за която всички мечтаят

Как да имаш връзката, за която всички мечтаят

Спомняш ли си първите месеци от връзката ви? Сигурни сме, че са били романтични. Главата ти е витаела в облаците и си се чувствала така, сякаш си намерила идеалния човек за теб.

Всяко начало е изпълнено с надежда и трепет. Но след това връзката се задълбочава, вълнението бавно си отива и започват проблемите. Все още изживявате моменти, които напомнят на първите ви дни заедно, но те стават все по-редки. Познавате се от години и си мислите, че вече знаете всичко един за друг. Но дали наистина е така?

Разбира се, че сериозната връзка изисква усилия, но не означава, че трябва да е скучна и монотонна. При сериозната връзка красотата се крие в малките неща, които правите един за друг.

И въпреки че не е лесно да съхраните дългата връзка и да постигнете онази хармония, за която толкова двойки мечтаят, има няколко правила, които ще ви помогнат в тази насока:

1. Намерете обща мечта и съставете план

Спомняш ли си за какво мечтаехте с партньора ти в началото? За някое пътешествие? Общо хоби? Куче? Според специалистите не бива да забравяме за тези мечти. Общите планове и цели са в основата на стабилната връзка.

2. Не забравяйте за интимността

Физическото привличане намалява с времето и е нормално да се чувствате така, сякаш нещо липсва. Е, вашата задача е да откриете липсващата част. Интимността играе много важна роля във всяка връзка, затова тя трябва да е сред приоритетите ви. Много по-лесно ще преминете през проблемите, които се появяват във всяка връзка, ако сте запазили интимността помежду си.

3. Не спирайте да общувате

Комуникацията е от съществено значение за връзката ви. Когато сте заедно от дълго време, трябва да споделяте всичко с другия – проблемите, мислите, сметките, провалите, успехите и наградите. Ефективната комуникация е онази, която се основава на честност и засилва чувството ви за близост.

4. Оценявайте хубавите моменти

Никой не е перфектен и след време започваш да забелязваш някои недостатъци, които в началото не са ти правили впечатление. Но покрай недостатъците е много лесно да забравиш за положителните страни. Има ли нещо, което той прави (целува те, преди да тръгне на работа; отваря ти вратата?) и което наистина ти харесва? Кажи му го! Много често връзките стават монотонни и се разпадат, защото хората приемат другия за даденост и по този начин не го насърчават да се държи добре.

5. И двамата ще се промените и ще трябва да го приемете

Според учените хората се променят на всеки 7 или 8 години. Понякога промяната е малка – в прическата или стила на обличане, друг път е много по-драстична и засяга характера. Когато това се случи, другият партньор не бива да се превръща в критик. Подкрепата в тези моменти е много важна.

6. Правете компромиси, когато се налага

Компромисите са неизбежна част от всяка връзка. Нормално е да не споделяш всички възгледи на партньора си, затова трябва да се научиш да приемаш чуждото мнение спокойно. Една връзка, в която единият очаква винаги да се налага, никога не може да издържи проверката на времето.

7. Научете се да казвате „извинявай“

Всеки от нас е допускал грешки, за които по-късно е съжалявал, но не всеки е имал доблестта да си ги признае и да се извини. Ако имаш връзка и допуснеш грешка, няма причина да не се извиниш на партньора си. Инатът е голям враг на щастието и дългосрочните връзки. Затова забрави за гордостта си. Освен това ти самата ще трябва да се научиш да приемаш извинения и да прощаваш.

8. Никога не се отказвайте

Във всяка връзка се появяват проблеми и много от тях са решими, ако положите усилия. Да, по-лесно е просто да се откажете, вместо да правите жертви, но ако наистина обичаш този човек, ще се бориш за връзката ви и това ще ти се отплати един ден.Теми   връзка | любов

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.