На всички ни се е случвало след като махнем лака от ноктите си те да останат пожълтели или в цвета на лака, с който са били лакирани. В тази статия ще ви покажем 4 решения на този проблем. 

1. Избелваща паста за зъби - рядко се сещаме да употребяваме едно и също средство за няколко приложения. Добре е пастата да бъде чисто бяла, а не с частички в нея. Нанесете я с помощта на детска четка за зъби и изтъркайте ноктите си. За още по-голяма сила добавете и щипка сода за хляб.

2. Лимонов сок и сода за хляб - изстискайте половинка лимон в малка чаша и добавете щипка сода. Получената смес нанесете върху ноктите си с помощта на стара четка за зъби. Изплакнете ръцете си и повторете процедурата. Не прилагайте този вариант, ако имате ранички по ръцете, лимонът ще ги раздразни. 

3. Кислородна вода (3%) и сода за хляб - Смесете двете съставки докато станат на паста, нанесете сместа върху ноктите си и изчакайте 3 до 5 минути. Смесете с топла вода. 

4. Поставяйте основа от безцветен лак - следващият път, когато се лакирате сами, опитайте първо да поставите основа от безцветен лак, това ще предотврати проникването на горния слой и оцветяването на ноктите.