Казват, че в спора се ражда истината. Но и в безсмислените конфликти, ще добавя аз. Ако и вие мислите така, следващите редове са за вас. Те ще ви помогнат да приключвате по-бързо и по-лесно спора с човека отсреща, използвайки за "жокер" особеностите на неговия зодиакален знак...

Как да излезеш от спор с другия... според зодията му

 

Овен

За Овена рецептата e една - дайте му възможност да изрази свободно, надълго и нашироко мнението си и да ви разясни позицията си. С други думи, да си каже всичко, което иска. След като го направите, ще видите, че напрежението в него ще се изпари и вече няма да иска да спори. Без значение дали сте се съгласили с него, или не.

Телец

Телецът иска да се почувства разбран. Просто защото той самият прави всичко по силите си, за да се поставя на мястото на другите, за да разбира другите. Затова за него няма да е достатъчно просто да говорите. Той иска да разбере, че го чувате, че обмисляте мнението му, че се опитвате да видите нещата и от неговата гледна точка. Направете го и нуждата от спор сама ще изчезне.

Близнаци

Най-добрата стратегия с Близнаците е да ги разсеете. Да отвлечете вниманието им от темата, по която имате разногласия. Заговорете за нещо друго. Попитайте ги нещо странично. Изобщо, бъдете... нелогични. И ще видите, че скоро дори няма да се сетят за какво сте спорили. Още по-малко ще искат да продължите да го правите.

Рак

По начало Ракът не е от хората, които обичат да спорят. Деликатен и чувствителен, той прибягва до спора само в най-краен случай. И е истински щастлив, когато спорът приключи. Затова, когато спорите с Рак, най-добре спрете за малко, поемете си дълбоко дъх и кажете: "Защо спорим изобщо?..." и ще видите как цяла канара се смъква от плещите му.

Лъв

С Лъва се спори трудно. Той е свикнал мнението му да се зачита, свикнал е... да се налага. Ако наистина искате да прекратите спора с него, най-добре му покажете, че е успял да ви убеди. Само вие ще си знаете дали това наистина е така. В крайна сметка, понякога човек трябва да изгуби битката, за да спечели войната, нали така?

Дева

Девата обича да спори. Обича да изважда нови доказателства за правотата си. За нея това е като да редиш пъзел - колкото повече части добавяш, толкова по-пълна е картината. За да прекратите спора с Дева, оставете я да "поеме контрола". Нека се развихри в обясненията си и логичните си изводи. Нека опише всички нюанси на ситуацията. Нека освободи напрежението в себе си.

Везни

Лесно е да прекратиш спор с Везни, защото те по принцип предпочитат да избягват разногласията. Затова, покажете им, че и вие самите не искате да спорите. Че искате да намерите златната среда. И вярвате, че може да го направите. Покажете им, че за вас Везните не са опонент, а партньор, който ви помага да откриете истината. И те ще се превърнат точно в това...

Скорпион

Най-важното, което Скорпионът иска да почувства в даден спор, е, че другият е откровен. Че е искрен. Че е себе си. Честността е може би качеството, което Скорпионът цени най-много. И когато го види в човека срещу себе си, единственото, което ще направи, е да му демонстрира уважението си. Да му покажа, че го приема и разбира. Че не иска да спори с него, а да говори с него.

Стрелец

Дайте време да Стрелеца да охлади страстите си. Като преди това му позволите да ги развихри. Нека говори, докато се умори. Нека се пали, докато прегори. Знаете какво казват - който бързо се пали, бързо прегаря. Това важи с пълна сила за Стрелеца. Затова, не се опитвайте да го "усмирявате". Просто го оставете и ще видите как сам ще "усмири" себе си.

Козирог

Козирогът ще спре да спори с вас, когато се убеди, че разсъждавате и действате зряло, трезво, отговорно. Това е нещо, на което Козирогът изключително много държи. И когато му покажете, че притежавате тези качества, той пък ще ви покаже, че уважава различията ви и приема мнението ви дори ако е кардинално противоположно на неговото.

Водолей

Най-лесно се приключва спор с Водолея, като му покажете, че позицията му ви кара да се замислите. Винаги отворен към различните гледни точки, Водолеят иска да чуе, че и неговото мнение се третира по същия начин. Включете в разговора някои от твърденията на Водолея, обсъдете ги и ще видите как той с готовност ще направи същото с вашите. И спорът неусетно ще се превърне в разговор.

Риби

Откровени и винаги искрени, Рибите държат да изложат позицията си и искат от другия да направи същото. Убедени са, че, когато двама души изкажат без задръжки мнението си, когато свалят на масата картите си, тогава всеки ще успее да се постави на мястото на другия и така ще се намери компромисно решение. И всъщност май са прави, не мислите ли?