Всички знаем, че няма как да таргетирате само една част от тялото си, която искате да отслабне, без да загубите от теглото си като цяло. Хубавата новина обаче е, че има съвети за начина на хранене и трениране, които ще ви помогнат да изваяте талията си и да изглежда по-тънка. Да не губим повече време, а да минем към тези съвети.

1. Обърнете внимание на хранителния си режим

* Протеини > въглехидрати - яжте първо зеленчуците и протеините, после добавете въглехидрати. Подхождайки така, правите услуга на кръвната си захар, като не я вдигате до небесата с първото си хранене.

*Полезни храни - избирайте храни, които се обработват по-бавно от организма и не изискват толкова енергия за това. Такива храни са пълнозърнестите, чистото месо (пилешко например) и зеленчуците. Те не съдържат космически калории в сравнение като бързите закуски, десертите и други въглехидратни и калорийни бомби.

* Захар и рафинирани въглехидрати - от рафинираните въглехидрати, захарта и преработената полуготова храна. Такъв тип продукти за ядене не ви държат сити за дълго време, като едновременно с това имат страшно много излишни калории. Вместо вафла или порция китайско, можете да си хапнете авокадо, ядки, риба.

*Течности - следете колко течности приемате на ден, освен водата. Може би голям брой от калории, които приемате на ден, идва от течности като кафе, вино, плодови сокове и други.

2. Осигурете си достатъчно сън всеки ден

* Добър и дълъг сън - опитайте се да спите поне 8ч през нощта, за да може това да осигури достатъчно време на организма ви да преработи храната, която сте изяли през деня и да балансира нивата на хормоните и кръвната захар.

* Повече активност - старайте се да бъдете по-активни и задължително на всеки час да си осигурявате движение. Не забравяйте да се упражнявате за укрепване и развиване на всички мускулни групи, защото това помага за отслабване и тонизиране на цялото тяло.

3. Тренирайте по-често за корем


Изправени  коремни преси

 Много добро упражнение за всички от вас, които са уморени от традиционните коремни преси. Ето как да го изпълните: Станете и прави и сложете лява ръка на врата ви. Дръжте дясната свободна до тялото. Дръжте гърба изправен и стегнете корема. Започнете да се накланяте вдясно, докато не стигнете пода  с дясната си ръка, но не мърдайте с краката и не си превивайте гърба. Бавно се върнете в изходна позиция в равномерно темпо.Повторете няколко серии.

 
Докосване на глезените от легнало положение

Това упражнение е страхотно за коремната област и е изключително лесно за изпълнение.Ето как се прави: Легнете на пода и сгънете колената си. Трябва да накланяте рамо към противоположно коляно - ляво рамо към дясно коляно и обратното. Старайте се движението да идва от корема, не от самото рамо.Трябва да се постигне чрез усукване. Издишайте, когато докоснете глезена ви, след това изчакайте за секунда и вдишайте,връщайки се в изходна позиция. Повторете няколко серии.

 


Планк с повдигане на единия крак

Както всички знаем, планкът е страхотно упражнение за укрепване на коремните мускули. Ето как да изпълните тази вариация на упражнението: легнете на една страна, след това се опитайте да се задържите на лакът и гледайте гърбът ви да е прав. Дръжте краката си един върху друг, като почувствате стабилност, опитайте да вдигнете кракът, който ви се пада отгоре. Стегнете корема си, за да избегнете клатушкане и дисбалансиране. Вдигайте и сваляйте крака си бавно и регулирано за максимум напрежение в мускулите.

 


Кожици, комбинирани с коремни преси

Подобно на колелото, "ножиците" са много популярно упражнение за корем от "едно време". Ето как да изпълните упражнението: легнете по гръб и сложете ръцете си на тила. Сгънете колената си и дръжте краката си над земята. Сега опънете единия си крак в котрашпиц,а другия придвижете близо до гърдите и докоснете с противоположен лакът, като усуквате тялото си, а не пречупвате стойката на кръста ви. Повторете няколко серии.

 


Усукване на таза от легнало положение

Страхотно упражнение за всички, които освен че имат желание да стегнат коремните си мускули, страдат и от болки в гърба и кръста. Ето и как да изпълните упражнението: Легнете по гръб и изпънете ръцете си встрани. След това вдигнете краката си и сгънете колената си в прав ъгъл спрямо пода. Следващата стъпка е бавно да завъртите таза вдясно или ляво, като държите рамената си на пода. При връщането в изходна позиция, дръжте коремните си мускули стегнати и ангажирани в това движение. Повторете в противоположната страна. Хубаво е да изпълните упражнението в няколко серии.

4. Обличайте се подходящо

Имайте предвид, че и чисто оптически може да направите талията ви да изглежда по-тънка, но ключът е в подходящия размер и стил дрехи. Ето малко съвети за това от нас: дънки с висока талия (акцентират на талията, подчертават формите и извивките), пола "молив", дрехи без прекалено големи или прекалено малки шарки в областта на талията и по-свободни рокли с тънък колан на талията.