Напомни му колко го обичаш, дори и да не смяташ, че е необходимо. Напротив, направи го. Той трябва да чуе комплиментите ти, трябва да му напомниш, че все още го обичаш.

Несигурен, той отброява секундите, докато те загуби. Затова трябва да му напомняш, да му покажеш, че това няма да се случи. Когато те отблъсне, трябва да реагираш спокойно. Най-важното е да не избухнеш, защото ще се отдалечи от теб. Внимавай! Трябва да уцелиш точния момент. Нужно е да си спокойна и да го окуражаваш. По този начин той ще се отворят пред теб.

Обичайки някого, който няма голямо самочувствие и има много ниска оценка за себе си, малките неща могат да се превърнат в проблем. Да го слушаш как се оплаква, че ще се провали, защото не е способен на повече. Да го гледаш как плаче, знаейки, че не можеш да му помогнеш с нищо. Не се ядосвай, когато откаже да излязе навън, защото е неуверен. Не подценявай страховете му. Не мисли, че преувеличава, когато ти споделя. Не му давай причина да се съмнява в теб само защото не го разбираш.

Когато обичаш такъв човек, не можеш да се отнасяш с него, както той с теб. В моментите, в които се критикува, не трябва да се съгласяваш с него. Когато се оплаква, когато проявява своята несигурност, ти трябва да си неговата опора. Не бива да се обвиняваш, ако той продължава да се критикува, макар и ти да си направила всичко по силите си, за да му покажеш колко го обичаш. Не се разочаровай, ако не оцени действията ти. Несигурността му няма нищо общо с теб.

Обичайки някого, който не забелязва своята красота, ще се надяваш, че един ден той ще види себе си, както ти го виждаш. Някой, който е красив, стойностен и някой, който си горда да познаваш.