X

Как да откажеш цигарите без да увеличиш килограмите?

от в 14:43 на 22.10.2013 в Здраве и спорт | Спорт

Оцени тази статия:
Как да откажеш цигарите без да увеличиш килограмите? Христина Асенова

Как да откажеш цигарите без да увеличиш килограмите?

Как да откажеш цигарите без да увеличиш килограмите?

Цигарите са един от най-коварните вредни навици. Те влияят негативно както на здравето, така и на джоба ви. Смята се, че когато откажеш цигарите, това се отразява на теглото ти и то не в положителна посока. Това си е истинско бедствие, особено за дамите. Все пак, всеки организъм е индивидуален, но напълняването след отказване от никотина си е доста често срещано явление.

С течение на времето са се правили и продължават да се правят различни експерименти и изследвания, които показват вредното влияние на цигарите върху организма.

Пълнеенето се получава в резултат на усилията, които хвърляме докато пушим. Според някои учени, една цигара се равнява на 15 минути каране на колело срещу силен вятър, представете си колко енергия е това. Освен това, ако сте дългогодишен активен пушач, ще сте свикнали на разрушителното действие на цигарите, на липсата на апетит и няма да забелязвате загубата на телесна маса.

Точно заради това, ако престанете да пушите, следва да се получи обратен ефект и апетитът ви да се усили, а оттам и да увеличите килограмите си.  

Е, запазете спокойствие, казахме че всеки организъм е различен. Стига да имате желание и да проявите достатъчно воля, винаги може да запълните времето си със спорт, например. Само 10 минути на ден в парка се равняват на една цигара, която вместо да изпушите, заменяте с нещо полезно. Може да възстановите енергията си и като правите гимнастика около 20 минути или вървите повече пеша. Хубаво е да ходите на работа без никакво превозно средство, ако пътят ви не е повече от 4 км. Другият вариант е да намалите консумирането на всякакви хранителни продукти с 10 на 100. Не звучи добре, но трудното минава след 40-ия ден. Ще свикнете, а и все повече ще се пристрастите към хубавия сън, свежият дъх и тонизиращата енергия, която ще чувствате всеки ден!


Теми   диета | цигари

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.