Цигарите са един от най-коварните вредни навици. Те влияят негативно както на здравето, така и на джоба ви. Смята се, че когато откажеш цигарите, това се отразява на теглото ти и то не в положителна посока. Това си е истинско бедствие, особено за дамите. Все пак, всеки организъм е индивидуален, но напълняването след отказване от никотина си е доста често срещано явление.

С течение на времето са се правили и продължават да се правят различни експерименти и изследвания, които показват вредното влияние на цигарите върху организма.

Пълнеенето се получава в резултат на усилията, които хвърляме докато пушим. Според някои учени, една цигара се равнява на 15 минути каране на колело срещу силен вятър, представете си колко енергия е това. Освен това, ако сте дългогодишен активен пушач, ще сте свикнали на разрушителното действие на цигарите, на липсата на апетит и няма да забелязвате загубата на телесна маса.

Точно заради това, ако престанете да пушите, следва да се получи обратен ефект и апетитът ви да се усили, а оттам и да увеличите килограмите си.  

Е, запазете спокойствие, казахме че всеки организъм е различен. Стига да имате желание и да проявите достатъчно воля, винаги може да запълните времето си със спорт, например. Само 10 минути на ден в парка се равняват на една цигара, която вместо да изпушите, заменяте с нещо полезно. Може да възстановите енергията си и като правите гимнастика около 20 минути или вървите повече пеша. Хубаво е да ходите на работа без никакво превозно средство, ако пътят ви не е повече от 4 км. Другият вариант е да намалите консумирането на всякакви хранителни продукти с 10 на 100. Не звучи добре, но трудното минава след 40-ия ден. Ще свикнете, а и все повече ще се пристрастите към хубавия сън, свежият дъх и тонизиращата енергия, която ще чувствате всеки ден!