Няма нищо по-вълнуващо от това да намериш нови приятели, но понякога срещите с нови хора са плашещи и стресиращи, затова подбрахме 10 съвета, които ще ти помогнат да привлечеш нови хора в живота си:

1. Втълпяваш си всичките проблеми

Да, често си мислим, че не сме достатъчно забавни, готини и интересни в очите на другите, но всичко това е само в главите ни. Според множество проучвания и експерти хората са много по-благосклонни към останалите и самите те се притесняват повече как ти ще ги възприемеш.

2. Трябва да е комедия, а не хорър

Срещите с нови хора могат да са ужасяващо преживяване, затова експертите съветват, вместо да полагаш огромни усилия да бъдеш страшно забавна и духовита, дръж се естествено. Позволи на хората да видят част от същността ти, вместо да се криеш зад маска, която смяташ, че е социално приемлива. Онези, с които би си паснала, ще те харесат такава, каквато си.

3. Прави малки крачки

Ако не си достатъчно уверена в големи компании, започни с малки крачки – говори с един човек на работа, с който обикновено не общуваш. Така ще тренираш социалните си умения.

4. Трябва да излизаш!

Искаш да намериш нови приятели, но къде да ги откриеш? Много просто – навън! Запиши се на курс, семинар, клуб или друга групова дейност, която ще те срещне с нови хора, които споделят твоите интереси.

5. Направи първата крачка

Не се страхувай да направиш първата крачка, да се запознаеш с някого, да направиш комплимент или да зададеш въпрос.

6. Този, който съди - губи

Всички ние имаме някакви предварителни представи кои сме ние и какви трябва да са приятелите ни. Но замисляла ли си се, че много от приятелите ти са различни от теб самата? Може би и с новите хора, които срещаш, няма да имаш нищо общо, а ще се окажат едни от най-интересните ти приятели в бъдеще. Дай шанс на хората, не бързай да ги съдиш.

7. Покажи интерес

Не забравяй, че всички ние сме примадони. Научи се да слушаш, преди да говориш. Всеки обича да получава внимание от околните и ако се покажеш като заинтересувана от тяхната личност, те ще те харесат и ще търсят компанията ти.

8. Прекарвайте време заедно

Новото приятелство се гради върху времето, което прекарвате заедно. Вечери, купони, ходене на кино и всякакви други занимания ще ви сплотят.

9. Поддържай връзка

Понякога ежедневието ни е толкова забързано, че не успяваме да поддържаме връзка с всичките си приятели. Но е важно да запомним, че ако не поддържате връзка, взаимоотношенията ви рано или късно ще се разпаднат. Използвай предпочитания от теб канал (онлайн чатове, телефон, имейл и т.н.), чрез който да се осведомиш какво се случва в живота на приятелите ти.

10. Бъди добра приятелка.

Помагай на приятелите си и им покажи, че могат да разчитат на теб.